Placinta cu spanac

| | Actualizat: 2012-05-09 13:21:11

Placinta cu spanac este foarte satioasa si este foarte indicata pentru pachetelul celor mici.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

12 foi placinta

2 linguri ulei

100 g pesmet

200 g branza feta

500 g ricotta (sau urda)

300 g spanac tanar, tocat

1 ou

1 legatura ceapa verde

50 g parmezan, ras

sare

piper

Mod de preparare

Faramiteaza branza feta, adauga ricotta si amesteca bine. Adauga spanacul, ceapa, oul, parmezanul, sare, piper si jumatate din cantitatea de pesmet.

Unge o tava cu putin ulei, aseaza jumatate din foile de aluat in aceasta forma, ungand fiecare foaie cu ulei, inainte de a fi adaugata urmatoarea.

Presara pesmetul ramas peste aceste foi, apoi aseaza umplutura de branza si spanac si niveleaza totul usor.

Acopera totul cu cealalta jumatate de aluat, avand grija ca si de aceasta data sa ungi foile intre ele cu ulei.

Portioneaza placinta, apoi da-o la copt, in cuptorul preincalzit, circa 30 de minute.

Trucuri

Lasa placinta la racit inainte de servire.

Citeste si despre