Doua retete simple, perfecte pentru micul dejun al copiilor. Le vor adora

| | Actualizat: 2023-03-19 23:40:35

Nu stii ce sa mai prepari pentru micul dejun al copiilor? De ce nu incerci doua retete simple, dar putin diferite pentru micul dejun clasic. Ce spui de un sandwich cu branza in forma de waffle? Sau de o omleta cu legume, la cuptor (fritatta)? Cei mici vor fi, cu siguranta, incantati. 

Waffle cu branza

Ingrediente:

  • 1 lingura de maioneza
  • 1 lingura de unt nesarat, la temperatura camerei
  • 4 felii de paine cu aluat acru
  • 2 felii de branza topita
  • 3/4 cana mozzarella maruntita
  • 3/4 cana branza Cheddar maruntita
  • Spray de gatit (ulei)

Cum se prepara:

Intr-un bol mic, combina maioneza si untul. Aranjeaza painea intr-un singur strat pe o suprafata de lucru. Intinde amestecul de maioneza pe partea superioara a fiecarei felii. Intoarce doua felii de paine, astfel incat sa aiba partea cu amestecul de maioneza in jos. Acopera fiecare paine cu o felie de branza topita, jumatate din mozzarella si jumatate din branza cheddar. Pune felia de paine unsa peste, pentru a forma un sandwich.

Se incalzeste aparatul de gatit vafe la foc mediu. Unge aparatul cu spray de gatit. Adauga cu grija un sandvis in aparat. Inchide aparatul si lasa sa se gateasca pana cand branza se topeste si painea este aurie (aproximativ 3 minute). Scoate cu grija si repeta cu celalalt sandvis.

Frittata rapida

Ingrediente necesare:

  • 8 oua mari
  • 1/3 cana smantana
  • 3/4 cana mozzarella maruntita
  • Sare
  • piper negru proaspat macinat
  • Un varf de cutit de fulgi de ardei rosu
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 salota, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 8-10 ciuperci champinion
  • 1/2 cana ricotta
  • 3 pumni generosi de baby spanac

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180°. Intr-un castron mediu, bate impreuna ouale, smantana si mozzarella. Se condimenteaza cu sare, piper si un varf de cutit de fulgi de ardei rosu.

Intr-o tigaie mare, la foc mediu, se incinge uleiul. Adauga salota si usturoiul si gateste pana se inmoaie, 5 minute, apoi adauga ciupercile si gateste pana se inmoaie, inca 5 minute. Adauga spanacul si gateste pana se ofilesc, 2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se toarna amestecul de oua in tigaie, apoi se acopera cu ricotta si se transfera tigaia in cuptor. Se lasa la copt pana cand ouale sunt bine inchegate, aproximativ 12 minute.

FOTO: myfoodandfamily.com

Citeste si despre