Chiftelutele de broccoli sunt o gustare sanatoasa, usor de preparat si perfecta pentru intreaga familie. Sunt crocante la exterior, moi si aromate la interior, iar ingredientele simple precum cascavalul, usturoiul si busuiocul le transforma intr-o alegere delicioasa. Le poti servi ca aperitiv, gustare sau chiar ca fel principal alaturi de o salata sau un sos racoritor. O reteta ideala pentru cei mici, dar si pentru cei mari care vor sa manance mai sanatos fara sa renunte la gust!
Ingrediente:
-
700 g broccoli
-
1 catel de usturoi
-
3 oua
-
200 g cascaval ras
-
1 lingurita busuioc uscat
-
1/2 lingurita pudra de ghimbir
-
sare si piper dupa gust
-
130 g pesmet
Extra:
-
50 g pesmet pentru tavalit
-
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
-
Pregatirea broccoli:
Spala buchetelele de broccoli si fierbe-le la abur sau in apa cu sare timp de 7-8 minute, pana se inmoaie usor. Scurge-le bine si lasa-le sa se raceasca. -
Tocarea:
Marunteste broccoli (cu un cutit sau in robotul de bucatarie) pana obtii o textura fina, dar nu piure. -
Compozitia:
Intr-un bol mare, amesteca broccoli cu ouale, cascavalul ras, usturoiul pisat, busuiocul, ghimbirul, sare si piper. Adauga treptat 130 g de pesmet pana obtii o compozitie usor modelabila. -
Formarea chiftelutelor:
Modeleaza chiftelute rotunde sau turtite, apoi trece-le prin pesmetul ramas pentru o crusta crocanta. -
Prajirea:
Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste chiftelutele pe ambele parti pana devin aurii si crocante. Scoate-le pe servetele de hartie pentru a elimina excesul de ulei. -
Servire:
Serveste-le calde sau reci, simple sau cu sos de iaurt, usturoi sau rosii.
Sursa: www.bucataras.ro
Sursa foto: freepik