Chiftelute de broccoli

| | Actualizat: 2025-07-08 22:20:02

Chiftelutele de broccoli sunt o gustare sanatoasa, usor de preparat si perfecta pentru intreaga familie. Sunt crocante la exterior, moi si aromate la interior, iar ingredientele simple precum cascavalul, usturoiul si busuiocul le transforma intr-o alegere delicioasa. Le poti servi ca aperitiv, gustare sau chiar ca fel principal alaturi de o salata sau un sos racoritor. O reteta ideala pentru cei mici, dar si pentru cei mari care vor sa manance mai sanatos fara sa renunte la gust!

Ingrediente:

  • 700 g broccoli

  • 1 catel de usturoi

  • 3 oua

  • 200 g cascaval ras

  • 1 lingurita busuioc uscat

  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir

  • sare si piper dupa gust

  • 130 g pesmet

Extra:

  • 50 g pesmet pentru tavalit

  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Pregatirea broccoli:
    Spala buchetelele de broccoli si fierbe-le la abur sau in apa cu sare timp de 7-8 minute, pana se inmoaie usor. Scurge-le bine si lasa-le sa se raceasca.

  2. Tocarea:
    Marunteste broccoli (cu un cutit sau in robotul de bucatarie) pana obtii o textura fina, dar nu piure.

  3. Compozitia:
    Intr-un bol mare, amesteca broccoli cu ouale, cascavalul ras, usturoiul pisat, busuiocul, ghimbirul, sare si piper. Adauga treptat 130 g de pesmet pana obtii o compozitie usor modelabila.

  4. Formarea chiftelutelor:
    Modeleaza chiftelute rotunde sau turtite, apoi trece-le prin pesmetul ramas pentru o crusta crocanta.

  5. Prajirea:
    Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste chiftelutele pe ambele parti pana devin aurii si crocante. Scoate-le pe servetele de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

  6. Servire:
    Serveste-le calde sau reci, simple sau cu sos de iaurt, usturoi sau rosii.

Sursa: www.bucataras.ro

Sursa foto: freepik

Citeste si despre