Inima

| | Actualizat: 2005-06-23 13:48:11

 

Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inimã este vâscul. Aceastã plantã are proprietatea miraculoasã de a reglementa tensiunea arterialã, coborând-o când este prea ridicatã, ori dimpotrivã, normalizând-o, dacã este prea coborâtã. În felul acesta inimile neliniºtite se potolesc ºi funcþia lor se întãreºte. Toate neplãcerile legate de hipertensiune –ridicarea sângelui la cap, senzaþiile de ameþealã, zumzãitul în urechi ºi tulburãrile de vedere, tahicardia, se liniºtesc.
Se beau trei cãni de ceai de vâsc pe zi, înghiþiturã cu înghiþiturã. Este recomandat chiar ºi oamenilor care nu sunt bolnavi de inimã, sã facã cure preventive cu ceai de vâsc, vreme de ºase sãptãmâni.

Trei sãptãmâni se beau trei cãni de ceai pe zi, douã sãptãmâni se beau douã cãni de ceai pe zi, iar o sãptãmânã, o canã de ceai pe zi. Circulaþia sângelui se restabileºte complet în acest rãstimp. Pentru a menþine starea de sãnãtate e indicat sã fie continuatã cura de ceai, vreme de un an, bându-se o canã de ceai dimineaþa.
Prepararea ceaiului: o linguriþã cu vârf de vâsc se pune într-o canã cu apã rece (1/4 l) sã stea peste noapte. Dimineaþa se încãlzeºte uºor, apoi se strecoarã. Dacã e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie þinut cãlduþ într-un termos, sau se încãlzeºte la fiecare întrebuinþare, într-un vas cu apã în clocot. Vâscul are ºi proprietãþi anti-cancerigene.   

La fel este si sucul de vasc facut prin mixarea bobitelelor albe, a frunzelor si ramurelelor fragede. Se iau peste zi 25 de picaturi in putina ap, pe stomacul gol,la jumatate de ora de micul dejun si inainte de a merge la culcare .  

Pentru hipertensiune este recomandat sã mancaþi în fiecare zi 4 cãþei  de usturoi înghiþiþi ca un medicament.
Este recomandat ºi-n urmãtoarele boli : cancer, slãbirea sistemului imunitar, artrozã, depresiuni psihice, suferinþe nervoase, astmã.

Reacþii secundare: Pot apãrea alergii secundare atunci când vâscul nu e recoltat de pe un copac potrivit. Cel mai bun este cel de pe mãr.

Tot pentru tensiunea arterialã : 30gr frunze uscate de cãpºuni sau fragi, se dau într-un clocot într-un litru de apã. Se bea ceai la discreþie în cursul zilei.

Citeste si despre