8 vedete care au nascut prin cezariana

| | Actualizat: 2013-12-13 11:48:01

Nasterea prin cezariana a devenit o moda atat printre vedetele de la Hollywood, cat si printre cele de pe plaiuri autohtone. Multe dintre celebritatile care au recurs la acest tip de nastere nu au facut-o doar din motive medicale, ci si de frica durerilor si chinurilor nasterii naturale. Iata care dintre vedetele din Romania si din strainatate au ales sa nasca prin cezariana de nevoie si care au facut-o de frica sau din prea multa comoditate!

1. Gabriela Vranceanu Firea

In luna mai 2012, Gabriela Vranceanu Firea a devenit, pentru a doua oara, mamica, cand a nascut un baietel pe nume Petru David. Vedeta are, in total, doi baieti, ambii nascuti prin cezariana si recunoaste ca a apelat la acest tip de nastere de teama durerilor din timpul nasterii naturale si nu din motive medicale care i-ar fi impus aceasta metoda.

2. Christina Aguilera

Alegerea Christinei Aguilera de a naste prin cezariana a fost puternic influentata de povestile terifiante pe care le-a auzit de la mamicile din jurul ei despre nasterea vaginala. Faptul ca a putut sa aleaga data dorita pentru nasterea copilului este un alt motiv care a convins-o pe cantareata sa recurga la cezariana. Baietelul, pe nume Max Liron, s-a nascut in data de 11 ianuarie.

3. Giulia Anghelescu

Giulia Anghelescu este una dintre vedetele care au fost nevoite din punct de vedere medical sa recurga la cezariana. Din cauza unor probleme de sanatate cu care s-a confruntat in ultima parte a sarcinii, cantareata a fost supusa interventiei prin cezariana in 7 aprilie 2012, cand a nascut o superba fetita, pe nume Antonia Sabina.

4. Victoria Beckham

Victoria Beckham este o alta mamica celebra care a preferat confortul nasterii prin cezariana la toate cele 4 nasteri - 3 baieti si 1 fetita- pe care le are la activ. In ciuda celor 4 interventii chirurgicale suferite in zona abdominala, vedeta are o silueta de invidiat.

5. Andra

Andra a devenit pentru prima oara mamica, in martie 2011, cand l-a adus pe lume pe David, primul copil al familiei pe care o formeaza cu celebrul prezentator de televiziune Catalin Maruta. Cantareata a declarat ca a optat pentru nasterea prin cezariana datorita faptului ca este o metoda mai comoda.

6. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez este mamica unei perechi de gemeni - Max si Emme - si una dintre vedetele care au fost obligate sa apeleze la cezariana. Cantareata sustine ca medicii i-au impus acest tip de nastere din cauza sarcinii gemelare si ca, la un moment dat, chiar a regretat faptul ca nu a putut sa nasca natural. Insa dupa ce a asistat la nasterea naturala a copilului surorii ei si a vazut prin ce a trecut aceasta, artista a declarat ca se bucura ca a recurs la nasterea chirurgicala si ca nu a trebuit sa treaca prin chinurile metodei clasice.

7. Brooke Shields

La prima sarcina, Brooke Shields a stat peste 24 de ore in travaliu, din dorinta de a naste natural, dar in final a fost nevoita sa recurga la cezariana. Dupa experienta traumatizanta de la prima sarcina, la cel de-al doilea copil, vedeta nu a stat pe ganduri si si-a programat dinainte nasterea pe cale chirurgicala. Vedeta este mamica a doua fetite superbe, pe nume Rowan si Grier.

8. Shakira, mama lui Milan

La sfarsitul lunii ianuarie 2013, Shakira, impreuna cu iubitul sau, fotbalistul Pique, au devenit fericitii parinti ai unui superb baietel, pe nume Milan. Vedeta nu a vrut sa nasca pe cale naturala. Cantareata a recurs la operatia prin cezariana pentru a-si aduce bebelusul pe lume, la un spital Barcelona.

Citeste si despre