Cum sa faci coronite decorative de toamna

| | Actualizat: 2013-10-23 16:49:23

Coronitele decorative de toamna sunt unele dintre cele mai simpatice si creative proiecte pe care le poti pune in practica cu copilul tau in aceasta perioada minunata a anului! Covorul bogat de frunze cazute in straturi multicolore, fructele si florile de sezon, castanele si conurile de brad sunt doar cateva dintre elementele naturii care te indeamna sa confetionezi astfel de decoratiuni pentru usi! Iata cateva idei interesante, din care sa te inspiri pentru a crea, impreuna cu copilul tau, cea mai frumoasa coronita pentru usa caminului vostru!

1. Coronita naturala din frunze si flori

Profita de frunzele multicolore cazute din copaci si de florile colorate de sezon pentru a crea coronita pentru usa. Mai intai, impleteste cateva ramurele subtiri de copac, pentru a crea suportul. Il poti face si din sarmulite modelate in forma de cerc. Transforma-ti copilul intr-un mic asistent si incepeti sa asamblati flori - margarete, crizanteme etc. -, conuri si buchetele de frunze uscate pe suport, astfel incat sa oferiti o cromatica armonioasa decoratiunii.

2. Coronita cu flori crosetate

Daca ai o pasiune pentru crosetat si iti creezi diverse accesorii vestimentare si decoratiuni pentru casa, nu ezita sa iti folosesti talentul in realizarea unei coronite interesante de toamna. Tot ce trebuie sa faci este sa crosetezi floricele de dimensiuni si culori diferite si sa le lipesti apoi, din loc in loc, pe suport, pana il acoperi complet. Permite-i si copilului sa-si "bage" nasul in modul in care se croseteaza acestea, iar daca este curios, arata-i cum se face. Cine stie? Peste putin timp, va folosi singur croseta pentru realizarea crafturilor si decoratiunilor pentru casa!

3. Coronita din dovleci mici

Un mod creativ de a folosi dovlecii mici ca decoratiuni pentru casa este sa-i aduni laolalta si sa-i asamblezi pe un suport de coronita pentru usa. Efectul va fi unul original si foarte creativ. Mergi in piata si cumpara-ti cat mai multi dovleci mici si colorati. Culege si cateva frunze uscate din parc pentru a le insera printre dovleci. Apoi, asambleaza-i pe suport cu lipici, imbinand dimensiunile si culorile cat mai armonios. Introdu, din loc in loc, si cate o frunza uscata, pentru un efect natural si autentic.

4. Coronita din fructe in coaja lemnoasa

Aduna laolalta cat mai multe fructe in coaja lemnoasa - nuci, alune, ghinde, castane - pentru a crea cea mai impresionanta coronita decorativa de toamna. Toate fructele in coaja au nuante diferite de maro. Pentru a crea un echilibru cromatic, ai nevoie si de cateva frunze uscate, in culori aprinse - galbene, roscate, rosiatice etc., pe care sa le strecori printre fructele lipite cu migala pe scheletul coronitei. Poti lasa copilul sa realizeze designul acesteia si sa lipeasca fructele pe suport, dupa bunul plac. Indiferent daca respecta un model sau o simetrie, efectul va fi unul aparte.

5. Coronita din conuri de brad

Conurile de brad reprezinta un material de lucru potrivit pentru confectionarea unei coronite decorative cu elemente din natura. Mergi cu copilul tau in parcuri, adunati cat mai multe modele de conuri, apoi asamblati-le pe un suport din carton, decupat in forma de cerc. Lipiti-le cat mai aproape unele de altele, pentru a da un aspect mai "stufos" coronitei.

6. Coronita din panusi de porumb

Toamna este sezonul recoltelor, iar culesul porumbului sta in capul listei activitatilor de sezon. Profita de ea pentru a-ti selecta si a pune deoparte cativa panusi de porumb. Acestia te vor ajuta sa creezi o coronita deosebita de toamna. Alege panusi care nu sunt patati sau deteriorati si care sunt brazdati de mai multe nuante. Apoi, incepe sa-i asamblezi cu lipici pe suport, avand grija sa pastrezi capetele franjurate spre exterior. Coronita va avea aspectul unui soare tomnatic.

7. Coronite din frunze vesele

Hartia colorata se preteaza la atatea forme si modele incat este si pacat sa nu o folosesti in confectionarea coronitelor de toamna pe care le faci impreuna cu prichindelul tau. Trasati conturul unor frunze pe hartie ori folositi sabloane printate de pe internet in acest scop, apoi decupati-le. Distrati-va desenand chipuri zambitoare pe fiecare frunza de hartie in parte. Lipiti-le pe suportul de coronita, astfel incat chipurile lor vesele sa ramana la vedere.

8. Coronita din frunze uscate

Cea mai simpla si de efect coronita pe care o poti face cu cel mic este din frunze uscate. Mergeti si culegeti cat mai multe modele si nuante de frunze cazute pe jos. Apoi, faceti un suport rotund din carton si incepeti sa lipiti frunzele, amestecand culorile intre ele. Daca vreti ca efectul sa fie mai special, lipiti frunzele cu varfurile orientate in diverse parti sau intr-un singur sens, in functie de cum va place mai mult.

9. Coronita impletita din frunze uscate de porumb

Si frunzele de porumb pot servi ca material de lucru pentru confectionarea coronitelor decorative de toamna. Ia mai multe bucati, imparte-le in trei parti si impleteste-le strans, pana ajungi la capat. Apropie capetele astfel incat sa formezi un cerc si leaga-le cu sarma. Agata un spic uscat de grau in interiorul coronitei astfel formate. Confectionarea acestei coronite iti ofera oportunitatea de a invata copilul cum sa impleteasca, dezvoltandu-i astfel abilitatile motrice fine, de indemanare sau perspicacitate.

10. Coronita imbracata in ata

Nu trebuie sa creati coronite doar din elemente naturale. Efectul surprinzator si unic poate fi redat si cu ajutorul altor tipuri de materiale, asa cum sunt ghemurile cu ata groasa, cu care poti sa imbraci suportul pentru coronita in fel si chip, imbinand culori si modele cat mai variate. Apoi, dupa ce termini de "ambalat" bine coronita, poti atasa pe ea diverse accesorii de sezon - mici paianjeni sau lilieci, pentru a surprinde spiritul Halloweenului, sau flori din hartie sau material textil, confectionate de manutele dibace ale copilului tau.

Citeste si despre