7 crafturi din frunze pentru copii

| | Actualizat: 2012-11-23 18:20:04

Toamna este anotimpul care pune la dispozitia copiilor o sursa inepuizabila de inspiratie si creativitate: frunzele uscate. Acestea sunt atat de colorate, franjurate si au forme atat de variate, incat devin o atractie imediata pentru cei mici. Ofera-le prichindeilor tai cateva sugestii de crafturi creative de toamna, care se fac cu ajutorul frunzelor uscate!

1. Puisori din frunze

Frunzele uscate pe care copilul le intalneste in cale se pot transforma numaidecat intr-un tablou creativ si interesant, facut chiar de manutele lui dibace. Iata o sugestie interesanta: luati o bucata dreptunghiulara de carton alb, culegeti cateva frunze galbene de diferite marimi si o crenguta cu cateva frunze semi-uscate. Incepeti sa le aranjati astfel incat sa formati o gaina si cativa puisori in preajma ei. Desenati-le ochii cu ajutorul unei carioci. Pentru decor, lipiti crenguta uscata. Gata tabloul, care asteapta sa fie inramat si pus la colectie!

2. Coronita pentru usa casei

Coronitele pentru usa sunt mai folosite in sezonul de iarna, in special in apropierea Craciunului, cand acestea impodobesc si imbraca frumos usa oricarei case. Nu lasati usa "dezgolita" in sezonul de toamna! Copilul tau poate crea una dintre cele mai simpatice si frumoase decoratiuni de acest tip, doar prin atasarea unor frunze uscate pe o bucata de carton. Alegeti sau creati o bucata rotunda de carton, gaurita in mijloc, si apoi lasa copilul sa isi puna la lucru imaginatia si sa lipseasca pe ea ce fel de frunze uscate doreste, pentru a o finaliza. Apoi, atasati-o frumos pe usa, in exterior. Se pot adauga si alte accesorii: o fundita, un con etc., in functie de imaginatia si preferintele copilului.

3. Catelus din frunze

Credeai vreodata ca mai multe frunze uscate adunate la un loc si aranjate cu dibacie pot da viata unui catelus? Prichindelul tau poate descoperi cum frunzele uscate se transforma intr-un caine, daca il incurajezi sa culeaga frunze de diferite culori si marimi si sa le aranjeze sub forma acestui animal. Din frunze de foarte mici dimensiuni poate crea boticul sau ochii, completand apoi aspectul cu ajutorul unei carioci.

4. Masca din frunze uscate

Incurajeaza copilul sa creeze o masca de fata decorata cu frunze uscate. Ii trebuie doar o mascuta simpla si o gama cat mai variata de frunze uscate. Lasa copilul sa aleaga culorile frunzelor, modul in care sa le lipeasca si cum sa le accesorizeze. Poti interveni doar acolo unde nu se descurca cu lipiciul sau foarfeca.

5. Buchet din frunze uscate in vaza

Cumpara-i copilului tau o vaza simpla, de sticla. Apoi mergi cu el in parc si adunati cat mai multe frunze sau crengute uscate, avand grija ca acestea sa aiba si codite, astfel incat sa poata fi facute buchet si introduse in vaza. Puteti pune frunzele asa cum sunt ele in vaza. Veti forma astfel o decoratiune simpla de toamna. Incurajeaza insa copilul sa fie mai creativ si sa personalizeze si mai mult craftul - pune-l sa creeze singur vaza sau sa o picteze pe cea deja existenta. Pentru ca buchetul sa aiba un efect si mai interesant, poate pune o pata de culoare, cu ajutorul acuarelelor, pe cateva dintre frunze.

6. Rama foto accesorizata cu frunze

Copilul tau se poate juca cu frunzele uscate dupa cum doreste. Ele pot deveni un accesoriu decorativ perfect pentru orice obiect din casa. Unul dintre ele este rama foto. Ia orice rama foto simpla, care nu are pe ea accesorii sau decoratiuni. Culegeti frunze uscate, de mici dimensiuni si cat mai colorate si lasa copilul sa decoreze rama cu ele. Poate opta pentru acoperirea completa a marginilor cu frunze sau pentru atasarea cate uneia din loc in loc. Daca are la indemana, copilul poate lipi si conuri de mici dimensiuni, castane sau alte accesorii naturale, specifice sezonului de toamna.

7. Felicitare cu accente de toamna

Chiar daca este sau nu ziua cuiva sau se apropie vreun eveniment important in familie, copilul tau poate crea cele mai simpatice si reusite felicitari de toamna, cu ajutorul frunzelor. Ajuta-l sa formeze felicitarea din carton, apoi incurajeaza-l sa o coloreze si sa lipeasca pe ea frunze uscate, in diferite modele. Nu uita sa il incurajezi sa o scrie si sa o dedice cuiva drag lui. Este recomandat sa incurajezi astfel de gesturi in comportamentul celui mic.

Citeste si despre