Cum sa faceti palarii pentru ouale de Pasti

| | Actualizat: 2014-04-02 14:39:12

Palariile pentru ouale de Pasti reprezinta unele dintre cele mai trasnite si originale accesorii pentru decorarea acestor simboluri pascale. Lasati deoparte sclipiciul, margelutele, pensula si acuarelele si incepeti sa creati cele mai simpatice palarii pentru a accesoriza ouale vopsite de Paste! Iata cateva palarii interesante care va transforma ouale de Pasti in personaje simpatice de poveste: pirati, regi, bucatari, Harry Potter si chiar Peter Pan!

1. Palarie de pirat pentru oua

Transformati cateva dintre ouale vopsite pentru Paste in stapanii marilor: pirati, atasandu-le palarii specifice. Craeati boneta din fetru sau carton de culoare neagra. Aveti grija sa decupati doua bucati de carton identice si apoi sa le lipiti intre ele, astfel incat sa stea ca un coif pe varful oului. Nu uitati sa inscriptionati pe palarioara simbolul specifice piratilor: craniul.

2. Palarie de Peter Pan pentru oua

Coiful lui Peter Pan este o alta idee interesanta pentru decorarea oualor de Paste: se poate face din bucati de fetru, de culoare verde. Decupati bucatile in forma unui triunghi dreptunghic. Lipiti-le sau coaseti-le la doua laturi ale triunghiului (ipotenuza si o cateta), mai putin la o cateta, care va reprezenta deschiderea coifului. Nu uitati sa ii atasati o pana, care este simbolica pentru Peter Pan.

3. Palarie de soare pentru oua

Iata o palarie vesela si colorata pentru ouale "domnisoare" care vor sa iasa tantose la plimbare, la soare. Palaria de soare se confectioneaza din carton. Cele doua componente ale palariei - borul si calota - se vor face din carton, se vor lipi intre ele si se vor colora in galben, rosu sau in orice alta culoare doreste copilul. Apoi, pentru mai mult farmec, se ataseaza o panglica foarte subtire in jurul calotei si se prinde o floricica mica.

4. Caciulite pentru oua

In cazul in care primavara joaca feste, iar vremea din perioada Pastelui este friguroasa si ploioasa, atunci ouale vopsite au nevoie de ceva mai gros pe cap decat o palarie de soare: o caciulita crosetata. In cazul in care te pricepi, croseteaza caciulita si fa-i si un mot, iar in cazul in care nu esti talentata la asa ceva, decupeaza un material mai gros, coase-l astfel incat sa aiba forma unei caciulite. Ataseaza-i si motul cu lipici.

5. Coroana de rege pentru oua

Transforma ouale de Paste, impreuna cu prichindelul tau, in regi si regine, creand cele mai simpatice, colorate si vesele coroane regale din carton. Decupati cartonul sub forma unui gardulet, apoi lipiti-l la capete si incepeti sa il accesorizati cu sclipici, strasuri, nasturi si alte decoratiuni interesante, pentru a-i oferi un aspect deosebit, demn de statutul unui rege sau o regina.

6. Palarie de vrajitoare pentru oua

Unele dintre ouale de Paste au fost rautacioase si ti-au alunecat printre degete, era sa le scapi pe jos cand le vopseai sau erau cat pe ce sa crape in timpul fierberii? Se poate spune ca au fost "rele" ca niste vrajitoare, nu? Ai ocazia sa le si deghizezi in astfel de personaje, creandu-le palarii. Acestea se realizeaza din hartie neagra, care se decupeaza si modeleaza sub forma unor coifuri. Decupeaza si borurile si ataseaza-le cu lipici coifurilor. Apoi, lasa copilul sa deseneze stelute sau sa le accesorizeze dupa bunul plac.

7. Palarie de Harry Potter pentru oua

Palaria de Harry Potter este una dintre cele mai simpatice accesorii pentru oua, iar procedura de confectionare este foarte simpla. Presupune crearea unui simplu coif din fetru albastru si decorarea lui cu un fulger din sclipici argintiu sau carioci.

8. Boneta de bucatar pentru oua

Boneta de bucatar pentru oua pare destul de dificil de creat, insa o poti simplifica, folosind servetel pe post de calota si o banda de carton pentru marginea bonetei. Mototoleste un pic bucata de servetel necesara pentru coiful bonetei, apoi strange-o in buchetel si lipeste-i marginile de banda cartonata, astfel incat calota sa stea cat mai infoiata.

Citeste si despre