Insarcinata de Craciun

| | Actualizat: 2010-12-23 11:44:39

Daca esti insarcinata in perioada sarbatorilor de Craciun si simti ca poti concura cu usurinta cu Mos Craciun la burtica, s-ar putea sa nu ai acelasi entuziasm ca in anii anteriori cand vine vorba de petrecerile de sezon. Chiar daca este sezonul petrecerilor, daca esti insarcinata exista o serie de lucruri pe care va trebui sa le amani pana anul viitor.

Chiar daca te simti pregatita pentru "exercitiile" obisnuite de Craciun (asta daca esti suficient de norocoasa sa eviti greturile de dimineata, oboseala si aversiunile alimentare), trebuie sa ai in vedere un consum moderat de alimente, bauturi si... petreceri.

Petrecerea de la birou

Daca esti inca in perioada in care lucrezi, cu siguranta ca va veni si invitatia la petrecerea de Craciun a firmei.

Desi petrecerile pot varia de la evenimente linistite pana la petreceri in toata regula, sunt sanse destul de mari sa nu te poti desfasura asa cum o faceai inainte.

Daca esti in prima perioada de sarcina si nu ti-ai anuntat inca colegii despre sarcina, va trebui sa te gandesti la un motiv bun pentru care vei refuza categoric sa consumi alcool. Daca sarcina ta este cunoscuta, la petrecere se vor ivi cu siguranta o serie intreaga de intrebari despre planurile tare legate de maternitate pe care probabil ca nu ai dori inca sa le faci cunoscute.

Inainte de petrecere stabileste-ti exact ce vrei sa dezvalui despre sarcina ta si despre planurile de viitor, pentru a nu intampina probleme.

Combaterea oboselii

In timpul sarcinii, corpul munceste din greu pentru a crea o noua viata. Craciunul poate fi o perioada stresanta si, de aceea, trebuie sa te asiguri ca nu iti va afecta sarcina.

Daca esti in ultimul trimestru de sarcina, incearca sa faci din timp cumparaturile pentru Craciun si nu pe toate odata.

Un cadou timpuriu?

Daca esti in ultimul trimestru de sarcina in preajma Craciunului, exista sanse foarte mari sa primesti un cadou foarte special de Craciun si, odata cu asta, toate planurile tale sa fie date peste cap.

Cel mai bine ar fi sa nu planifici o petrecere cu foarte multe persoane care depind de tine.

Ziua de Craciun

Daca esti inca in perioada in care greturile matinale iti dau batai de cap, masa de Craciun s-ar putea sa nu aiba un efect benefic asupra ta. Incearca sa manaci portii mai mici decat de obicei, sa eviti locurile in care se fumeaza si sa iei din cand in cand o gura de aer proaspat.

Cadourile

Nu ii cere lui Mos Craciun sa iti aduca cadou lucururi pentru bebelus, vei primi cu siguranta atunci cand va veni pe lume.

Cadourile pe care le primesti de Craciun trebuie sa fie doar pentru tine, sa te ajute sa te relaxezi, sa te rasfeti si sa te pregatesti pentru momentul in care va veni bebelusul.

Timp pentru tine

Perioada dintre Craciun si Revelion iti permite sa faci cumparaturi pentru bebelusul care va veni. Daca ai deja copii, Craciunul inseamna si mai putin timp pentru tine.

Incearca sa iti faci timp si pentru tine. De exemplu, daca iti vin rudele in vizita, de ce sa nu le lasi sa se bucure de timpul petrecut cu copiii, in timp ce tu sa te bucuri de timpul tau.

Citeste si despre