Crafturi de Craciun din dulciuri

| | Actualizat: 2013-03-01 12:19:49

Craciunul este la doar cateva zile distanta si probabil ca bradutul este deja impodobit, iar copilul a decorat casa cu crafturi si decoratiuni noi-noute, in ton cu tendintele sezonului. Insa daca esti pe cale sa cumperi dulciurile pentru sarbatori sau sa coci fursecuri, turta dulce sau alte bunatati cu zahar, iata si cateva sugestii de crafturi pe care le poti face din astfel de produse si cu care ai putea completa decorul de Craciun al caminului tau!

1. Coronita din jeleuri multicolore

Ai la indemana un pachet cu multe jeleuri multicolore? Atunci ai materialul perfect pentru a crea una din cele mai dulci, si la propriu si la figurat, coronite de Craciun. Fa, impreuna cu copilul, un sablon din carton, in forma de cerc, pe care sa va puteti distra confectionand coronita colorata din jeleuri. Jeleurile se taie in jumatati si se lipesc fie cu lipici normal, fie cu unul facut din zahar si apa. Amestecati jeleurile colorate intre ele, astfel incat, la final, coronita sa aiba un aspect armonios.

2. Casuta din turta dulce

Daca vrei sa te distrezi pe cinste impreuna cu copilul si sa aveti parte de momente spectaculoase in bucatarie, atunci implicati-va intr-un "proiect" ceva mai complex decat un simplu ornament din fursec: apucati-va sa construiti o casa din turta dulce. Descarca repejor cea mai simpla si delicioasa reteta de turta dulce, de pe site-ul Copilul.ro, si incepe sa formezi foile necesare pentru casuta, impreuna cu copilul tau. Coace-le, mai decupeaza-le sau finiseaza-le pe ici, pe colo, iar apoi ia copilul si treceti la montat. La acest pas este loc de multa distractie pentru prichindelul tau. Asambleaza si lipeste tu foile in forma de casuta, dar lasa-i lui placerea de a le decora si colora dupa bunul plac.

3. Coronita din bomboane

Cele mai frumoase decoratiuni de Craciun sunt coronitele din brad, impodobite si decorate intr-o multime de feluri. Creeaza impreuna cu cel mic o coronita speciala, din bomboane cu invelitoare rosii si verzi, specifice acestui sezon. Creati un sablon din carton sau sarma in forma de cerc si apoi distrati-va atasand cu lipici bomboanele pe el, una cate una, pana cand coronita are o grosime de aproximativ 5 cm. Imbina armonios nuantele de rosu si verde pe ghirlanda si prinde-i apoi, in partea de jos, o fundita rosie sau verde.

4. Ornamente de brad din fursecuri

Coace o tava de fursecuri sau biscuiti in diferite forme - stelute, fulgi de nea, braduti, inimioare, clopotei etc. - si transforma-le, cu ajutorul copilului, in ornamente de agatat in brad. Ai grija ca inainte de a baga tava la cuptor, sa decupezi deja gaurile de care vor fi agatate in pom. Dupa coacere, iti va fi foarte greu sa faci acest lucru, deoarece fursecurile se vor rupe si faramita. Lasa-le sa se raceasca. Asezati-va apoi la masa de pictat si desenat, folosind creioane speciale pentru decor (facute din zahar si colorant alimentar). Lasa copilul sa isi puna la lucru imaginatia si sa le decoreze cum vrea el. Apoi, cu panglica colorata, incepeti sa le atarnati in brad.

Citeste si despre