4 ornamente de brad pe care sa le faceti impreuna

| | Actualizat: 2013-03-07 16:35:49

Desi exista pe piata o multime de ornamente frumoase si spectaculoase pentru brad, niciunele dintre ele nu personalizeaza si nu ofera acel aer autentic bradutului de Craciun mai mult decat cele facute manual de familia ta, mai ales de catre manutele dibace ale copiilor. Nu rata nici in acest an traditia de a face impreuna cu intreaga familie ornamente pentru bradul de Craciun! Iata cateva idei simple si creative de ornamente pe care le puteti face impreuna!

1. Ornamente din sarma si margele

Iata o idee simpatica si simpla prin care puteti modela unele dintre cele mai frumoase ornamente pentru brad. Luati o bucata de sarma, modelati-o in forma unui bradut, bastonas, stelute sau glob si apoi incepeti sa puneti pe ea margele in culorile specifice fiecarui model - pentru bradut verzi si rosii, pentru baston - alb si rosu, iar pentru celelalte, lasa imaginatia copilului sa zburde. Atasati-le la capete sfoara sau panglica si agatati-le apoi in bradut!

2. Ornamente dulci

Si turta dulce sau biscuitii pe care ii prepari pentru cel mic de sarbatori se pot transforma intr-unele dintre cele mai frumoase si dulci ornamente pentru bradut. Aduna toata lumea in bucatarie si incepeti sa framantati aluat pentru turta dulce. Apoi, cu formele speciale pentru prajituri, decupati foile intinse de aluat in diverse figurine - bradut, clopotei, reni, stelute, bastonase. Nu uitati sa decupati si gaurile de care vor fi legate panglici sau sfoara. Este important sa le faceti inainte de a le baga la cuptor. Coaceti-le si apoi, cu ajutorul cariocilor alimentare de decorat care se gasesc pe piata, pictati-le diverse modele si culori. Lasati-le sa se usuce, atasati-le bucati de sfoara sau panglica si agatati-le in brad.

3. Ornamente din carton

Puteti crea si alte accesorii pentru brad prin decuparea bucatilor de carton in diverse figurine si modele simbolice de Craciun. Apoi, pe fiecare figurina in parte, incepeti sa creati decorul din acuarele, carioci, nasturi lipiti, beteala, pampoane de mici dimensiuni etc. Introduceti la capetele lor o bucata de ata cu ajutorul unui ac de cusut si apoi decorati cu ele bradutul de Craciun!

4. Ornamente din hartie

Nu uita sa il pui si pe micutul tau sa te ajute, poate ca este ceva mai priceput decat tine si in loc sa il indrumi tu, va fi chiar el cel care iti va da o mana de ajutor. Luati bucati simple de hartie, format A4. Desenati, cu un creion, conturul diverselor forme de ornamente pentru brad - globulete, stelute, braduti, clopotei etc. Apoi, decupati-le cu foarfeca si colorati-le cu tempera sau carioci. Compostati-le la un capat, agatati-le o ata si incepeti sa decorati bradul cu ele! Pentru simplul fapt ca sunt facute de mainile tale si ale familiei, aceste ornamente vor fi cele mai frumoase din tot bradul.

Citeste si despre