Crafturi pentru copii de 1 Aprilie

| | Actualizat: 2013-03-22 13:02:43

Crafturile de 1 Aprilie pentru copii sunt unele dintre cele mai inventive si amuzante capodopere care ies din manutele perspicace ale tale si ale copilului tau. Ideea de a crea decoratiuni si crafturi interesante cu ocazia Zilei Pacalelii este o activitate educativa, care va dezvolta imaginatia si creativitatea prichindelului, dar ii va imbunatati si abilitatile de motricitate fina dobandite pana acum. Iata cateva idei dragute pe care sa le puneti in practica, in acest an, de 1 Aprilie!

1. Cana

Luati un pahar sau o cana (atentie sa fie opac, nu transparent) si asezati-l pe masa, cu fata in jos. Decupati din hartie de culoare verde doua cercuri mici, astfel incat sa poata fi lipite ambele pe fundul paharului. Dupa ce le-ati lipit, decupati si lipiti irisul si retina ochilor, din hartie de alta culoare, astfel incat sa iasa in evidenta, in momentul in care cineva duce paharul la gura.

2. Gaura falsa pentru soricei

Inspirat din desenele cu Tom si Jerry, acest craft este excelent pentru Ziua Pacalelilor. Luati o bucata de carton si decupati jumatate de cerc, astfel incat sa semene cu gaura facute de soricel. Colorati interiorul gaurii in negru si soricelul in diverse nuante, dupa cum doreste copilul. Dupa ce ati terminat de colorat, ganditi-va unde veti pozitiona "peretele fals".

3. Clanta falsa

Daca tot urmeaza sa creati o clanta pentru Ziua Pacalelilor, atunci incercati sa imitati modelul clantei vorbitoare din "Alice in Tara Minunilor". Aveti nevoie de un carton foarte tare, de carioci si acuarele. Decupati-l mai intai dreptunghiular, pe lung, apoi, din hartie cartonata, decupati bucati astfel incat sa modelati parul clantei voastre vorbitoare. Lipiti-l si incepeti sa pictati fondul cu maro, apoi sa trasati ochii, sprancenele si sa colorati gaura cheii in negru. Nu uitati sa desenati si niste suruburi false in care sa para ca este prinsa in momentul in care o lipiti pe usa sau perete. Puteti sa-i faceti o gaura si sa o atasati de clanta, sau sa lipiti o minge de mici dimensiuni si usoara in mijlocul plansei, unde ar fi pozitionat nasucul, care sa reprezinte manerul clantei. Apoi, lipiti-o pe o usa sau un perete fals.

4. Briose sau prajiturele false

Alimentele false sunt usor de facut, din plastilina si acuarele. Modelati un tort sau briose din plastilina si decorati-le cu tot felul de accesorii, astfel incat sa para cat mai reale. Apoi, ascundeti-le printre adevaratele briose sau fursecuri de pe platou si asteptati sa cada cineva in plasa. Puteti incerca sa faceti si legume, fructe si alte tipuri de alimente false din plastilina, cu ocazia zilei de 1 Aprilie.

5. Inghetata prelinsa din cornet

Un alt craft interesant, care va pacali si va infuria cu siguranta parintii, este inghetata scursa din cornet pe parchet sau covor. Se poate crea dintr-un cornet de inghetata fals sau adevarat, putin polistiren, plastilina si acuarele. Luati o bucata subtire de polistiren, sculptati-o un pic pe margini, astfel incat sa aiba forma asimetrica. Imbracati-o intr-un strat de plastilina galbuie, de culoarea vaniliei, sau maronie, de culoarea ciocolatei, astfel incat sa depasiti marginile ei. Pictati-o astfel incat sa para cat mai reala si lipiti-o de cornetul rasturnat (ca in imagine). Aseaza inghetata strategic, in mijlocul casei si asteapta reactiile celor din jur.

Citeste si despre