Crafturi, activitati si retete deosebite de vara, pentru copii

| | Actualizat: 2017-05-31 15:41:36

Vara bate la usa si copiii isi petrec din ce in ce mai mult timp in aer liber. Da-le ocazia sa-si testeze indemanarea, creativitatea, expresivitatea si rabdarea, sugerandu-le cele mai trendy activitati in acest sezon. Fie ca este vorba de realizarea de crafturi sau prepararea unor retete delicioase, copiii vor fi entuziasmati sa se implice in proiecte noi. Iata 7 activitati distractive pe care le poti face impreuna cu cei mici, vara aceasta.

1. Tablouri cu flori din nasturi colorati

Aceasta activitate poate fi pusa in practica de cei mai mici dintre copii. Arate-le micutilor cum sa decupeze forme de flori, casute si fluturi din diferite materiale textile colorate si cum sa le lipeasca pe o coala de desen. Folositi nasturi colorati, in diferite forme si modele, pe care sa-i pozitionati in centrul florilor. Invita apoi copiii sa deseneze tulpinile si frunzele plantelor.

2. X si O cu pietre pictate

La urmatoarea plimbare in parc, aduna cateva pietricele de dimensiuni apropiate, pe care copiii sa le picteze apoi acasa, sub forma de gargarite sau orice alt model le trece prin cap. Jucati "X si O" in parc sau puteti crea propiul vostru joc din pietre colorate, improvizand o tabla cu patratele si dand cu zarul pentru a muta piesele.

3. Pictura cu baloane de sapun

Ai fi crezut ca poti desena folosind baloane de sapun? Iata o modalitate simpla, pentru a crea tablouri unice. Amesteca putin sampon cu apa si pune-l in mai multe recipiente din plastic de mici dimensiuni. Pune apoi in fiecare recipient o picatura de colorant lichid de diferite nuante. Odata asigurat stocul de materiele, copiii pot trece la pictat. Cu ajutorul unor inele de suflat baloane, copiii pot crea tablouri inedite.

4. Fluturi din pungi de hartie

Iata o modalitate ieftina de a transforma simple pungi de hartie in mici obiecte de artizanat. Nu ai nevoie decat de sarma plusata, hartie decorativa, lipici, ochisori din plastic si o carioca neagra. Decupeaza mai intai aripile fluturelui din hartie decorativa si lipeste-le de o parte si de alta a pungii. Lipeste apoi ochisorii pe fundul pungii si confectioneaza doua antenute din sarma plusata rasucita, pe care sa le fixezi cu adeziv in capatul pungii. Deseaneza apoi o gura zambitoare si da viata fluturasului din hartie.

5. Flori din filtre de cafea

Pentru acest proiect, ai nevoie de markere de diferite colori, filtre de cafea (maximum 4 bucati pentru fiecare floare), un recipient cu apa cu pulverizator, hartie cerata si sarma plusata. Pe o masa acoperita cu o folie de protectie sau musama, intinde o foaie de hartie cerata si aseaza apoi servetele pentru cestile de cafea pe ea. Roaga apoi copiii sa mazgaleasca filtrele cu markere de diferite nuante din aceeasi culoare sau de culori apropiate. Explica-le celor mici de ce nu trebuie sa foloseasca culori complementare, precum galben si mov: pentru ca servetele vor iesi maro. Arata-le apoi cum sa pulverizeze apa pe filtrele colorate. Cinci pulverizari sunt de ajuns pentru a le inmuia. Asteptati pana cand culorile fuzioneaza. Pentru a obtine flori cu petale bogate, sugereaza-le copiilor sa stivuiasca filtrele cu acelasi model de culori unele peste altele. Dupa ce filtrele din hartie s-au uscat, arata-le copiilor cum sa le impatureasca in doua, apoi in patru. Legati servetele astfel impaturite cu sarma plusata si desfaceti-le apoi, in forma de petale.

6. Coloreaza pietrele!

Aceasta activitate realizata cu pietre pictate manual se poate dovedi extrem deconstructiva. Copiii pot scrie pe pietre nume de plante, animale sau personaje cu care sa construiasca o intreaga poveste.

7. Gustare cu banane si unt de arahide

Pentru acele zile in care pur si simplu nu mai stii ce gustari sa le oferi celor mici, iti venim in ajutor cu o retete delicioasa si usor de facut: banane cu unt de arahide. Ai nevoie de unt de arahide, 1-2 banane taiate in bucati, ornamente pentru prajituri sau fulgi de ciocolata, betisoare de inghetata (optional). Intinde unt de arahide pe fiecare feliuta de banana si presara ornamentele pentru prajituri sau fulgi de ciocolata peste ele.

Citeste si despre