6 crafturi din farfurii de plastic, pentru copii

| | Actualizat: 2013-04-18 16:05:04

Crafturile din farfurii de plastic reprezinta o metoda ingenioasa de a tine copilul ocupat si binedispus mai mult timp si de a-i dezvolta imaginatia si creativitatea. Invata-ti copilul sa recicleze farfuriile de plastic si sa le transforme in cele mai haioase personaje, accesorii, jucarii si decoratiuni pentru colectia lui de crafturi!

1. Casuta in forma de ciupercuta

O idee interesanta de craft pentru copii este casuta in forma de ciupercuta. Pentru realizarea ei aveti nevoie de o farfurie de plastic si de un carton pe care il modelati sub forma de cilindru, astfel incat diametrul lui sa fie acelasi cu cel din interiorul (adancitura) farfuriei. Incurajeaza copilul sa picteze cilindrul, care constituie baza, si sa-i deseneze geamuri, usi si alte accesorii specifice unei case. Apoi, atasati farfuria (cu fundul in sus) pe post de acoperis, deasupra cilindrului, si colorati-o dupa bunul plac.

2. Pinguin

Folosirea farfuriei de plastic pentru crearea unui pinguin este o alta idee intersanta pe care o poti realiza impreuna cu copilul tau. Principalul element este farfuria de plastic, insa pe langa aceasta, sunt necesare si cateva cartoane albe si acuarele. Farfuria va constitui trunchiul pasarii marine. Doar marginea farfuriei se picteaza in negru, interiorul ramanand alb. Din carton, decupati capul pinguinului, labele si ciocul. Atasati-le cu lipici trunchiului, iar cu acuarele rosii sau portocalii colorati labele si ciocul. Nu uitati sa lipiti sau sa desenati ochii si "freza" acestei pasari simpatice cu negru.

3. Cuib de pasarele

Copilul este fascinat in momentul in care descopera cum o simpla fafurie de plastic se transforma atat de usor intr-un cuib plin cu pasarele nostime. Incepeti sa creati cuibul taind farfuria in doua. Asezati jumatatile "in oglinda" si atasati-le intre ele, lipind marginile. In acest moment aveti format scheletul cuibului. Pentru a-i oferi un aspect autentic, aveti nevoie de franjuri de hartie creponata de culoare maronie, cu care sa imbracati cuibul, in interior si exterior. Transformati 2-3 pampoane de mici dimensiuni in pasarele, atasandu-le ochi si cioc, si introduceti-le in cuib, astfel incat sa stea cu capul in afara.

4. Iepuras

Transformati farfuria de plastic in cel mai dragalas iepuras din colectia de crafturi de pana acum. Tot ce trebuie sa faceti este sa decupati jumatate din marginea farfuriei. Pozitionati apoi farfuria cu marginea ramasa in jos si incepeti sa creati capul iepurasului, atasand ochii, nasucul si mustatile din fetru. Taiati marginea ramasa in doua si formati astfel urechile iepurasului. Pentru a avea un aspect mai simpatic, accesorizati urechiusele cu bucati colorate din fetru.

5. Copacel

Un alt craft usor de realizat dintr-o farfurie de plastic, pe care il poate face chiar si un prichindel de varsta prescolara, este copacelul cu fructe sau flori. Farfuria de plastic se transforma in coroana copacului, iar trunchiul se realizeaza din carton colorat. Coroana este pictata in nuante de verde, iar, din loc in loc, se pot lipi fructe sau flori, decupate din hartie. La un copac precum marul, puteti crea merele din pampoane rosii de mici dimensiuni.

6. Gargarita

Gargarita este una dintre insectele care nu lipsesc din colectia de crafturi a copilului. Gargarita poate prinde "viata" cu usurinta dintr-o simpla farfurie de plastic, asezata pe masa de lucru cu fundul in sus (alegeti o farfurie plata, nu adanca). Aceasta trebuie pictata in rosu pe 80% din suprafata. Restul de 20% se picteaza in negru, pentru a ajuta la crearea aripilor insectei. Ochii fie se coloreaza cu pensula, fie se creeaza din carton sau hartie si se ataseaza cu lipici. Apoi, pe restul fondului rosu, cel mic poate colora mici buline de culoare neagra.

Citeste si despre