6 animalute modelate din fructe

| | Actualizat: 2013-05-17 12:08:49

Fructele, alimentele pe care copilul este obisnuit sa le manance in fiecare zi, se pot transforma cu usurinta in muza pentru talentul, inspiratia si perspicacitatea lui. Te invatam sa modelezi, impreuna cu prichindelul tau, cele mai frumoase si simpatice animalute din fructe!

1. Pestisor din lamaie

Pestisorul modelat din lamaie este foarte simplu de realizat. Alegeti o lamaie mai mare si mai lunguiata. Decupati-i cateva fasii din coaja, astfel incat sa aiba un model dungat pe ea (in alb si galben). Intr-unul dintre capete, lipiti-i doi ochi negri si desenati-i, mai jos, cu ajutorul unei carioci negre, gurita. Taiati o felie de lamaie (din alta lamaie, pe care o impartiti in jumatate si apoi, in sferturi. Dati gauri intr-o parte si intr-alta a corpului pestelui (lamaii dungate) si infigeti sferturile de felii de lamaie in ele.

2. Porcusor din pepene verde

Transformati un pepene rosu umflatel intr-un cosulet sub forma de porcusor simpatic. Tot ce trebuie sa faceti este sa luati un pepene verde care are o forma alungita si sa incepeti sa il decupati pe o parte, aproape pe jumatate, pastrand totusi unul dintre capete intact (ca in imagine). Apoi, goliti continutul si taiati bucatile de pepene cubulete, punandu-le in interior, pentru a-l umple. La capatul ramas intact, puneti-i ochi si rat (nas) din nasturi, atasati-i urechi din cauciuc sau carton, iar din coaja ramansa de la pepene decupati-i picioarele, pe care le lipiti in parti.

3. Catel din banana

Orice banana se poate transforma foarte usor intr-un catelus simpatic. Tot ce trebuie sa faceti este sa decojiti banana pana la jumatate. Apoi, cu ajutorul unei lingurita de plastic incepeti sa "sculptati" varful bananei, pana cand ii dati forma unui cap de caine vazut din profil. Dupa ce ati terminat de modelat capul, montati-i ochisorii din doua boabe mici de piper sau cu ajutorul unei carioci negre si nu uitati sa ii puneti si un nasuc in varf, dintr-o jumatate de maslina mica. Urechile pot fi lipite ulterior, din alt material, asemanator, la culoare si textura, cu banana.

4. Rechin din pepene rosu

Pepenele rosu se poate transforma intr-o multime de animalute, printre care si in infricosatorul rechin. Alegeti un pepene in forma alungita si taiati un sfert din el. Puneti deoparte sfertul de pepene. Bucata mai mare se asaza pe o tava, cu partea unde a fost taiat in jos si i se decupeaza o gura, sub forma de triunghi mare. Se scoate continutul si se zimteaza cojile care formeaza gura, astfel incat sa se formeze coltii rechinului. Se dau doua gauri in partea superioara a botului rechinului, unde se introduc doua masline, pe post de ochi. Gura rechinului se umple cu bucati de fructe. Produsul final trebuie sa reprezinte un cap de rechin infricosator, cu gura larg deschisa.

5. Arici din ananas

Unul dintre cele mai simpatice animalute facute din fructe este ariciul modelat din ananas. Luati un ananas intreg, cat mai maricel, si decupati-i coaja doar pe un sfert din toata suprafata lui (pe lung, nu pe lat). Pastrati-i frunzele intacte in ambele capete, decupandu-le doar acolo unde este indepartata si coaja. Apoi, totul tine de talentul la sculptat, deoarece trebuie sa incepeti sa modelati partea decojita a fructului, astfel incat sa ii formati picioarele si capul. Ochisorii se monteaza din doua boabe de piper.

6. Pisicuta din capsuni

Nu va trebuie decat doua capsuni pentru a da forma unei pisicute simpatice si foarte cochete. Ai grija ca una dintre ele sa aiba o forma asemanatoare cu a unui cap de pisica (ia-ti ca reper forma simpaticului personaj Hello Kitty). Daca nu o gasesti, o poti crea din doua bucati de capsuni prinse cu o scobitoare. Aceasta va fi lipita deasupra celeilalte capsuni, cu frunzulitele in jos, deoarece vor forma gulerasul animalutului. Apoi, cu o carioca neagra i se deseneaza ochii si nasucul, iar mustatile sunt create din sarmulita neagra. Ii puteti atasa si o codita simpatica, facuta din sarmulita invelita in puf rosu.

Citeste si despre