Idei de amenajare pentru camera copilului

| | Actualizat: 2013-10-15 16:39:48

Amenajarea camerei copilului este un proiect care persista in mintea parintilor de dinainte sa se nasca bebelusul si pana in copilaria tarzie a acestuia. Este dificil sa imbini utilul cu placutul in decorarea si amenajarea camerei copilului, astfel incat, pe masura ce creste, sa nu fii nevoita sa faci modificari majore, care sa-ti scoata si mai multi bani din buzunar. Iata cateva idei la moda de amenajare, care sa te inspire in alegerea celui mai potrivit design pentru dormitorul copilului!

1. Stil clasic, practic

Daca nu esti adepta tendintelor moderne, iar stilul clasic, cu mobila si scaune miniaturale, iti surade mai mult, opteaza pentru un astfel de design, avand grija sa fie cat mai practic, pentru a nu aglomera spatiul si libertatea de miscare a copilului.

2. Stil colorat si vesel

Indiferent de tipul de mobilier pe care-l alegi sau de accesoriile decorative pentru camera, culorile vii, aprinse si vesele suprind cel mai bine spiritul jucaus al copilariei.

3. Stil retro chic

Un alt stil practic, dar foarte artistic si in tendinte, este cel retro chic. Este presarat cu mobilier inspirat din epoci apuse, combinat cu elemente decorative moderne, care contrasteaza armonios cu aerul "prafuit" al pieselor retro.

4. Stil minimalist, multifunctional

In cazul in care spatiul pentru camera copilului este mic, stilul minimalist este cea mai practica solutie. Chiar daca trebuie sa apelezi la mobilier multifunctional si extensibil, exista o multime de modele moderne, pentru o decorare interesanta si originala.

5. Stil retro vintage

Daca esti pasionata de stilul retro si toata casa ta este decorata in tendinte vintage, camera copilului nu poate face nota discordanta. Spre deosebire de stilul retro chic, in care elementele moderne se imbina cu cele vintage, acest design imprumuta elemente 100% vintage, fiind parca desprins din camerele de copii ale conacurilor din secolele trecute.

6. Design tematic

Gandeste-te la eroul preferat al copilului tau, iar jumatate din designul camerei copilului este garantat. Amenajeaza-i un spatiu intim si relaxat, presarat cu elemente decorative si piese de mobilier imprimate cu figura personajului lui preferat de poveste, desene etc.

7. Stil fantezist, de printesa

Ajuta-ti fetita sa se simta ca o printesa intr-o camera demna de "rangul" ei nobiliar. Transforma camera intr-o bucatica rupta dintr-un palat sau castel, inserand in design cateva elemente cheie: patut cu baldachin, paravane decorative (in spatele caruia se schimbau, in trecut, femeile), piese de mobilier fanteziste, sculptate in lemn etc.

8. Stil green, inspirat din natura

Daca ai un copil care nu se plictiseste niciodata de jocul in aerul liber, atunci decoreaza-i camera cu o tema inspirata din natura. In primul rand, picteaza-i peretii cu peisajele sezonului preferat. Apoi, decoreaza spatiul cu flori si crafturi tematice, iar camera va parea un coltisor rupt parca din mijlocul naturii.

9. Design modern, ultratehnologizat

In cazul in care copilul tau a fost contaminat de microbul tehnologiei moderne si cauta sa descopere mereu cele mai noi, interesante si complexe dispozitive electronice de ultima generatie, este recomandat ca decorul si amenajarea dormitorului lui sa se plieze pe aceste pasiuni.

Citeste si despre