Motivatia pentru a invata

Rating:

Articolul a fost votat de 2 persoane

motivatia de a invataInvatatul nu este printre cele mai atractive activitati pentru unii copii, iar pentru parinti reprezinta o adevarata provocare. Obervi ca ia note din ce in ce mai mici si ca mersul la scoala reprezinta pentru el o povara? Nu stii cum sa il faci sa intealaga ca este bine pentru el sa invete? Este cazul sa apelezi la Manny Iscusitul si la uneltele lui indemanatice.

 

La ultimul "consiliu" al lui Manny si al uneltelor sale vorbitoare au avut ca tema motivarea copiilor pentru scoala si gasirea unor metode prin care sa insufle celor care nu agreeaza prea mult scoala ideea ca a invata poate fi minunat si usor, precum si incitant.

 

Ai rabdare si implica-te in temele lui zilnice!

 

Manny sustine ca majoritatea parintilor nu isi dau seama ca daca neglijeaza activitatea scolara a copilului (lasandu-l sa faca ce vrea), acesta se va indeparta din ce in ce mai mult de studiu.

 

Participa zilnic la temele celui mic si ajuta-l intr-un mod distractiv sa le rezolve: de exemplu, la adunare, foloseste jucariile lui preferate pentru a afla rezultatul!

 

Ai multa rabdare si nu te enerva la fiecare greseala pe care acesta o face cand incearca sa rezolve o problema! Pana la urma nu este un savant, ci un copil!

 

Explica-i care este scopul invatatului!

 

Ruleta Alungitul masoara de obicei lucrurile si priveste in perspectiva. El te indeamna sa ii explici copilului tau de ce trebuie sa studieze si cum il va ajuta acest lucru in viitor. Foloseste-te de povesti (pozitive) in acest sens! Puterea exemplului este cel mai bun instrument de intelegere pentru copii!

 

Nu il face "prost" daca ia nota mica si nu il compara cu alti copii!

 

Ciocanul Pat, unealta cea mai putin inteligenta, s-a sesizat cand a auzit de astfel de cuvinte ofensatoare si a facut o sugestie foarte buna, uimindu-l chiar si pe Iscusitul Manny: a jigni copilul si a-l compara cu fratele sau sora mult mai desteapta ca el, nu face decat sa ii mareasca frustrarile, sa fie mai nesigur pe el si sa il descurajeze, inducandu-i ideea ca oricum nu va reusi.

 

Nu face din invatat o moneda de schimb!

 

"Daca inveti, iti dau ciocolata ta preferata" sau "daca iei nota mare la test, vei primi jucaria mult visata". Acestea nu sunt metode pozitive de apropiere a copilului de scoala, pentru ca nu va studia pentru el, ci pentru a primi ceea ce i se cuvine.

 

Nu il pune numai sa "faca teme"; exploreaza domeniul cunoasterii!

 

Chinul copiilor provine si din rutina zilnica de facut teme. Ei asociaza mult ideea de scoala cu obligativitatea de a face temele. Trebuie sa explorezi impreuna cu copilul tau domeniul cunoasterii: sa va uitati impreuna pe diverse enciclopedii sau atlasuri si sa il inveti intr-un mod distractiv informatii noi!

 

E adevarat ca trebuie sa existe zilnic o anumita ora la care sa faca temele, sustine Dusty Fierastrul care vine mereu cu sfaturi bune, pentru ca numai asa el isi va crea o rutina si va sti ca atunci cand ora se apropie, trebuie sa se pregateasca de studiu.

 

Creeaza-i un spatiu favorabil invatatului!

 

O camera aerisita, curata, fara prea multe obiecte care sa ii distraga atentia, fara tv sau calculator, reprezinta un mediu favorabil pentru a studia. Dusty sustine ca trebuie sa fie o camera pozitionata astfel incat copilul sa nu auda niciun fel de galagie. Stie el ce spune din moment ce el, fiind un fierastrau, face atata galagie.

 

Lauda-l cand ia note bune si fii deschisa la problemele pe care le intampina la scoala!

 

Manny sustine ca trebuie sa fii corecta: sa il lauzi atunci cand a primit o nota buna sau a primit un bonus, dar fara a exagera si sa fii deschisa comunicarii atunci cand copilul tau intampina dificultati la scoala.

 

Daca observi ca a primit note mici la o materie, nu il pedepsi, incearca sa vezi de ce nu ii place materia respectiva sau care este cauza. De asemenea, intreaba-l constant cum este atmosfera la scoala, ce fac profesorii, care domeniu il atrage cel mai mult etc.


Articole din aceeasi categorie:
Copilul tau invata sa invete
Invatam despre litere, numere si culori
Prietenia se invata?

Recomanda acest articol:

Recomanda pe Yahoo! Recomanda pe email!
Oda pentru Disney Channel Oda pentru Disney Channel