Soferita care a accidentat mortal doua fete si-a recunoscut vina: "Am baut rom. Mai bine muream eu"

| | Actualizat: 2021-03-02 18:51:54

Soferita care a provocat un accident teribil in cartierul Andronache si in urma caruia si-au pierdut viata doua fete in varsta de 6, respectiv 21 de ani, a recunoscut in fata anchetatorilor ca a consumat alcool inainte de a se urca la volan!

Femeia, retinuta pentru 24 de ore sub acuzatia de ucidere din culpa, a marturisit, la audieri, ca a baut rom si ca regreta ce s-a intamplat.

De asemenea, ea a declarat ca "mai bine murea ea decat sa traiasca asa cu constiinta incarcata". Tot la audieri, femeia a explicat ca nu va depune plangere impotriva fratelui fetitei, cel care a lovit-o cu pumnii dupa accident.

Astazi, femeia va fi prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, chiar daca initial procurorul de caz a decis ca soferita sa fie cercetata in stare de libertate.

Situatia s-a schimbat insa, in momentul in care au venit rezultatele alcoolemiei. In momentul accidentului, femeia avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur in sange. Initial, femeia nu a recunoscut ca a baut inainte sa se urce la volan. Ea le-a spus anchetatorilor ca a incurcat pedalele masinii din cauza unei crize de stranut. 

"In momentul in care m-am apropiat de capatul strazii unde trebuia sa fac dreapta, am avut un acces de stranut si am stranutat de 3-4 ori la rand, am vrut sa franez dar am apasat pedala gresita, m-am blocat, nu am stiut ce sa fac.

Peste drum de strada, adica vis-a-vis, erau niste copii care stateau jos pe bordura, impreuna cu alte persoane mature. Masina a lovit bordura, a intrat in persoanele de pe bordura si s-a oprit in gard.

Au sarit airbag-urile si imediat ne-au scos alte persoane din masina si au inceput sa ne bata", a scris femeia in declaratia consultata de reporterul Antena 3.

Tatal uneia dintre cele doua fete ucise in accident a declarat, ca soferita si sotul acesteia se certau inainte de accident, iar femeia ar fi intrat intentionat in stalp.

''Ea mi-a omorat copilul! Nu a pierdut controlul. Ei s-au certat pe drum si au vrut sa se omoare ei doi si au intrat in stalp. Au omorat doua vieti, doi pui, doi copii nevinovati. S-au certat si au vrut sa se omoare'', a explicat barbatul.

Sursa foto: Colaj Fanatik

Citeste si despre