Scandal la o cresa din Navodari. Copii umiliti de ingrijitoare: "Daca te misti, te bag cu capul in olita"

| | Actualizat: 2019-05-07 11:50:53

Dupa scandalul de la cresa din Iasi unde ingrijitoarele jigneau copiii si ii invatau sa injure, un caz nou a aparut la Navodari.

Mai multi parinti le acuza pe cele care ii ingrijesc pe micuti ca ii abuzeaza verbal si chiar ii agreseaza fizic, existand inregistrari audio, potrivit Observator.

Un parinte a montat un sistem care a surprins limbajul folosit de ingrijitoare. La sesizarile parintilor, Politia a deschis o ancheta.

"Da pe fata cu apa din toaleta! Daca te mai misti de pe olita te bag cu capul in ea! Sa stai cu capul, nu cu fundul!"

"Numai figuri ai in cap! Fir-ai a naibii de zapacita, in ce hal poate sa alerge, si umflatul asta se ia dupa ea."

Asta se aude pe inregistrarea de o ora, pe care parintii au facut-o pentru ca aveau banuieli cu privire la comportamentul ingrijitoarelor fata de cei mici.

Ce spun autoritatile

"Colegii mei fac cercetari si se fac toate demersurile pentru lamurirea situatiei de fapt si luarea masurilor legale care se impun", a precizat Andreea Munteanu, purtator de cuvant al IPJ Constanta.

Imaginile de pe camerele de supraveghere urmeaza sa fie verificate si s-au deschis mai multe anchete, fiind alertate si autoritatile locale, cresa aflandu-se in subordinea Primariei.

"Am ascultat si eu putin din inregistrare si va dati seama ca sunt si eu debusolat, un pic terifiat de comportamentul presupus al angajatilor nostri", a declarat Florin Chelaru, primarul orasului Navodari, pentru Observator.

In urma cu cinci ani, o gradinita privata din Judetul Constanta s-a aflat in mijlocul unui scandal urias. Ingrijitoarele au fost acuzate ca abuzau copiii si le dadeau vin pentru a-i culca si cafea pentru a-i trezi. Anul trecut cinci educatoare si directoarea gradinitei au fost condamnate definitiv la inchisoare, cu suspendare.

Citeste si despre