Noile papusi Barbie sunt inspirate de femei celebre din istorie

| | Actualizat: 2018-03-12 00:00:00

Fetitele de pretudindeni vor putea in curand sa se joace cu o papusa Barbie care sa semene cu Frida Kahlo, Amelia Earhart sau Katherine Johnson.

Papusile fac parte dintr-o colectie noua a producatorului Mattel, intitulata "Inspiring Women" (trad.: Femei care inspira), vor fi produse pe scara larga si vandute in magazinele din intreaga lume in viitorul apropiat. Fiecare papusa Barbie va avea un set de informatii educative despre femeile celebre pe care le reprezinta. 

Ce personaje feminine celebre au fost transformate in papusi Barbie

Pictorita mexicana Frida Kahlo, a devent cunoscuta pentru stilul ei artistic unic si pentru ca era o voce feminista importanta a vremii.

Amelia Earhart a facut istorie ca fiind prima femeie care a traversat singura Oceanul Atlantic in zbor, doborand multiple recorduri aviatice si avand un rol instrumental in infiintarea unei organizatii a femeilor pilot.

Katherine Johnson, care a inspirat recent actiunea filmului "Hidden Figures", nominalizat la categoria cel mai bun film in cadrul premiilor Oscar in 2017, a facut istorie in comunitatea afroamericana, fiind prima femeie matematician de culoare care a calculat multiple traiectorii pentru NASA, incluzand in 1969 pe cea pentru Apollo 11, care a efectuat primul zbor pe Luna.

De altfel, Katherine Johnson, ajunsa acum la varsta de 99 de ani, a colaborat indeaproape cu Mattel la conceptul papusii sale, asigurandu-se ca ii seamana cat mai mult posibil.

Cu putin timp inainte de Ziua Internationala a Femeii, o alta colectie Barbie onoreaza 17 modele feminine de pe mapamond, creand o serie de papusi replica a unor femei celebre, care de curand au depasit limitele in domeniul lor de activitate.

Colectia din linia "Shero" a lui Barbie, include femei din divertisment, din sport, din jurnalism, din gastronomie dar si din mediul de afaceri si din cel filantropic.

Aceasta colectie nu este destinata productiei in serie si onoreaza femei ca Ava duVernay si Patty Jenkins, ambele regizoare de succes, Misty Copeland, prima balerina de culoare a Companiei de Balet Americane, gimnasta. Gabby Douglas si Bindi Irwin, fiica Vanatorului de Crocodili Steve Irwin, care continua traditiile tatalui sau prin conservarea vietii salbatice.

 

Chloe Kim - snowboarder

Chloe Kim - snowboarder

 

Martyna Wojciechowska - jurnalist

Patty Jenkins - producator si regizor de film

Ashley Graham - model si activist

Nicola Adams Obe – campion de box

Papusa Barbie, un simbol al feminitatii in toate formele ei

Barbie a lansat in ultimii ani o serie de colectii de papusi din ce in ce mai diverse ca aspect si ca ocupatie, colectia "Femei care Inspira" fiind inca o modalitate a celebrului producator Mattel de a inspira si incuraja potentialul fara margini al fetitelor din intreaga lume. Celebra papusa devine astfel, in secolul XXI, nu un stereotip al femeii "perfecte" asa cum era cunoscuta in trecut, ci un simbol al feminitatii in toate formele sale.

Inalta sau scunda, cu forme androgine sau voluptoase, de culoare sau caucaziana, Barbie in varianta moderna este casnica, este femeie de cariera, este familista si feminista.

Barbie include o multitudine de caracteristici menite sa incurajeze si sa inspire fetitele noastre, sa le ajute sa se simta acceptate asa cum sunt si sa inteleaga ca diversitatea este ceea ce face lumea din jurul lor mai frumoasa.

Fetitele s-au jucat dintotdeauna cu papusile Barbie, imaginand pentru ele cariere si ocupatii cat mai diverse, iar aceasta noua colectie nu va face decat sa inspire noi generatii de femei sa fie puternice, sa provoace limitele impuse de societate, sa fie curajoase si de ce nu, sa inspire si ele, la randul lor, pe alte fetite, prin realizarile lor.

Citeste si despre