Noi materii obligatorii in scoli. Ce vor studia elevii romani

| | Actualizat: 2023-03-07 07:52:00

Ministerul Educatiei pregateste o serie de schimbari in invatamant. Dupa ce in urma cu putin timp ministrul Ligia Deca a anuntat modificari in ceea ce priveste organizarea admiterii la liceu si a examenului de Bacalaureat, acum vine cu inca o noutate. Se pare ca elevii romani ar putea studia doua noi materii la scoala.

Noile discipline vor fi introduse in programa scolara daca pachetul de legi ale educatiei va fi votat. Schimbarile propuse fac parte din programul „Romania educata”, al lui Klaus Iohannis. Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat ca doua noi materii ar putea deveni obligatorii in scolile din Romania. Este vorba despre educatia financiara si educatia juridica. Prima dintre ele este deja materie optionala in multe scoli romanesti, insa in urma modificarii Legii Educatiei, aceasta ar urma sa devina materie obligatorie.

„Educatia financiara este deja un optional pe care foarte multe scoli il aleg. De asemenea, vom avea saptamana educatiei financiare, care are si o linie bugetara votata de Parlament, dedicata. Vom avea fonduri pentru organizarea de activitati in scoli.

In noua lege, tematica educatiei financiare devine obligatorie, adica in noile programe vom avea acesta obligatie, sa includem notiuni de educatie financiara. Este foarte important ca elevii sa stie sa-si gospodareasca bugetele, sa ia alegeri financiare cu toate argumentele pe care ar trebui sa le aiba un cetatean integrat in societate si activ”, a declarat Ligia Deca, la postul de televiziune Romania TV.

Proiectul de lege se afla in dezbatere publica de la jumatatea anului trecut si cuprinde mai multe modificari. Noile Legi ale Educatiei urmeaza sa fie dezbatute in Parlament, in urmatoarea perioada.

FOTO: Freepik

Citeste si despre