Atentie cui donati bani pe Facebook. O femeie din Constanta a inselat zeci de parinti prin strangerea de fonduri pentru copii bolnavi de cancer

| | Actualizat: 2019-02-28 13:04:18

Mare atentie cand donati bani prin intermediul strangerilor de fonduri initiate prin intermediul retelei de socializare Facebook.

O femeie este acuzata de mai multi parinti ai caror copii sunt bolnavi de cancer ca nu le-ar fi dat banii stransi prin intermediul strangerilor de fonduri realizate prin intermediul Facebook.

Femeia se numeste Florentina Gavrila si este din Constanta. Ea pretinde ca incearca sa ajute persoanele bolnave, in special parintii care au copii cu afectiuni grave, prin intermediul strangerilor de fonduri. Din pacate insa, femeia nu a dat niciun ban persoanelor pentru care pretinde ca i-a strans.

"O prietena mi-a povestit de Florentina Gavrila, femeia din Constanta care nu vrea sa dea banii stransi in mai multe campanii. Am intrat pe contul ei si am ramas socata. Aceasta femeie se ocupa simultan de 10 cazuri. I-am contactat pe toti oamenii care cerusera ajutor si nu mi-a venit sa cred ce se intampla. Nu a dat inapoi multi bani. Nu ai cum sa faci asta, nu ai cum sa te ocupi fizic de 10 cazuri in acelasi timp. Toti fondatorii avem joburi, familii. Noi facem asta din dorinta de a ajuta, fara sa avem vreun castig. Si-a batut joc de niste copilasi care lupta sa traiasca", a declarat Alina Istrate, o tanara care este specializata in strangerea de fonduri pentru copii, pentrul Adevarul.

Fondatorul spune ca cel mai mult a socat-o cazul unei femei din Iasi care si-a pierdut copilul.

"Florentina Gavrila a inselat inclusiv o mama careia i-a murit fetita la inceputul lunii februarie. Doamna mi-a povestit ca acesta femeie i-a dat 2.000 de euro pentru inmormantare, dar i-a spus ca sunt din banii ei personali, pentru ca Facebook nu ar fi virat banutii stransi pentru fetita. Femeia a multumit si i-a spus Florentinei Gavrila sa doneze diferenta stransa pentru micuta ei care nu mai este altor copii care lupta sa traiasca.

Intreb: unde sunt acei bani?", a mai spus Alina Istrate. Aceasta a precizat ca a contactat-o personal pe Florentina Gavrila, dar femeia nu i-ar fi putut spune cu exactitate cand va vira banii stransi pentru copii.

"Mi-a spus ca ea vrea sa-si faca o fundatie si are nevoie sa demonstreze in instanta ca are bani in cont. Ca-i da dupa aceea. Fereasca Dumnezeu, cum sa faci asa ceva? Ce ma intriga cel mai mult este ca si acum, dupa ce cazul a devenit public, ea continua sa spuna aceleasi aberatii si nimeni nu reuseste s-o forteze sa dea banii oamenilor", a mai declarat fondatorul. Alina Istrate face un apel catre toti care doneaza bani in grupurile strangere de fonduri. "Oamenii trebuie sa urmareasca ce se intampla pe acele grupuri. Facebook incepe sa vireze banii catre fondator imediat dupa 7 zile, iar banutii trebuie sa fie imediat, dar imediat virati catre omul care are ii asteapta cu sufletul la gura. In plus, fondatorul este obligat sa posteze pe grupul respectiv chitantele cu toate transferurile facute. Daca nu e transparenta, daca oamenii vad ca nu se publica documentele respective, mai bine vireaza banii direct in contul celor aflati in suferinta, pentru ca inseamna ca ceva nu este in regula cu cel care se ocupa de strangerea de fonduri", a explicat Alina Istrate.

"Rugamintea mea cea mai mare este ca oamenii sa nu ramana cu impresia ca toti fondatorii sunt la fel. Ar fi pacat sa nu mai doneze de teama ca banii nu ajung acolo unde trebuie. Sunt zeci de copii care asteapta ajutorul nostru. Nu trebuie sa-i parasim pentru ca o femeie nu are suflet. Pe ea trebuie s-o inlaturam, iar noi trebuie sa ramanem uniti", a concluzionat fondatorul. Florentina Gavrila (28 de ani), din Constanta, a initiat strangeri de fonduri pe Facebook, in numele unor persoane cu probleme grave de sanatate. Printre acestea se afla si Adelina Juncu, o fetita de 11 ani care sufera de leucemie, si Andrei Curca (19 ani), din Constanta, un tanar diagnosticat cu cancer. In prezent, Adelina se afla intr-o clinica din Roma, unde primeste tratament de specialitate, dar extrem de costisitor si greu de sustinut de parintii fetitei. Pentru fetita, oamenii au donat 39 000 de euro, iar pentru Andrei - 8 000 de euro. Pana acum, Florentina Gavrila nu le-a dat parintilor sumele stranse. Cazul a ajuns si in atentia politistilor care au demarat o ancheta.

Parintii Adelinei au depus o plangere impotriva femeii. Se pare ca Florentina Gavrila i-ar fi amenintat pe oameni ca nu o sa le dea banii pentru ca a fost denigrata. Asta desi, conform legii, orice persoana care face astfel de campanii pe Facebook este obligata sa vireze banii in contul beneficiarului imediat.

Citeste si despre