7 complimente pe care fiecare gravida vrea sa le auda

| | Actualizat: 2017-01-13 17:54:10

Sarcina este o perioada frumoasa, dar dificila in viata unei femei. Kilogramele acumulate, durerile de spate, temerile legate de ceea ce urmeaza pot trimite gravida in depresie. Pentru ca nu este usor sa te obisnuiesti cu toate schimbarile care au loc intr-un interval atat de scurt. De aceea, complimentele sunt mai mult decat necesare. Femeia insarcinata este sensibila la vorbe frumoase, de aceea este indicat sa nu faci economie de cuvinte de apreciere la adresa ei de cate ori ai ocazia. Simte nevoia sa fie incurajata, sa ii fie stimulata increderea in sine. Iata cateva lucruri pe care orice femeie insarcinata ar vrea sa le auda!

1. Arati grozav!

Spune-i unei femei ca este frumoasa si vei obtine un zambet larg. Spune-i unei gravide ca arata bine si nu te va uita toata viata. "Arati grozav!" sau "Esti frumoasa" sunt cuvinte care ii vor mangaia placut orgoliul. Ei i se pare ca arata de parca ar fi inghitit o minge de plaja, insa atunci cand va auzi de la tine ca nu ai nici pe departe aceeasi impresie, va tresari de bucurie. 

2. Cata energie ai! Nici nu zici ca esti insarcinata!

Numai o femeie care n-a purtat o sarcina vreodata nu stie ce inseamna sa fii gravida. Sa te misti de colo-colo "carand" dupa tine cateva kilograme bune. E un efort urias pe care insa va incerca sa il ascunda. Lauda-i energia si pofta de viata si va primi cu incantare cuvintele tale!

3. Pur si simplu stralucesti!

In timpul sarcinii organismul femeii se regenereaza mai usor. "De vina" sunt hormonii, care fac adevarate minuni. Pentru mama, e ca si cum ar fi injectata cu un ser al tineretii de la fatul pe care il poarta in pantece. Chipul sau devine mai luminos, pielea de pe fata se intinde, facand-o sa para mai tanara. Mai mult, parul devine mai stralucitor. La fel si ochii, care capata o licarire aparte. E posibil ca viitoarea mama sa nu fie constienta de aceste schimbari, de aceea, vorbeste-i tu despre ele si o vei face extrem de fericita.

4. Se vede cat esti de fericita!

Pentru femeia insarcinata, sa stie ca cineva o crede perfecta este un stimulent foarte important. Pentru ca, desi tu o vezi ca radiaza, ea s-ar putea sa se simta total neatractiva. Spune-i ca i se citeste fericirea pe chip si te va crede pe cuvant. Pentru ca numai ea stie ce bucurie uriasa reprezinta copilul care ii creste in pantece.

5. Vei fi o mama minunata!

In timpul sarcinii, femeia este ingrijorata de ceea ce urmeaza sa se petreaca in viata ei. Nu stie la ce sa se astepte si isi face probleme gandindu-se ca nu va face fata la noul sau statut, acela de mama. Incurajarile in acest sens sunt esentiale. Vin sa contracareze sentimentul de auto-indoiala, intrucat maternitatea poate fi infricosatoare, indiferent ca sarcina a fost planificata sau nu. Spunandu-i ca va face fata cu brio indatoririlor de mama reprezinta o validare a dorintelor sale si un mod de a combate acea voce surda din capul sau care ii spune ca va fi coplesita atunci cand micutul sau se va naste.

6. Vei avea un copil frumos!

In cele noua luni de sarcina, viitorii parinti isi imagineaza cum va arata copilul lor. Privesc ecografiile si deja vad in ele cel mai frumos copil din lume. Mai mult, in adancul sufletului sau, fiecare mama si-ar dori ca micutul pe care il aduce pe lume sa ii mosteneasca trasaturile. Spune-i gravidei ca va avea un copil frumos, pentru ca are parinti frumosi si are cui sa ii semene. Va zambi larg de bucurie pentru ca vorbele tale vor veni ca o confirmare a dorintelor sale ascunse si normale in acelasi timp.

7. Nici nu se vede ca esti gravida!

Sunt multe femei insarcinate pe care doar daca le privesti din fata iti dai seama ca in pantecele lor creste o viata. In clipa in care le observi din spate, nici nu poti spune ca sunt gravide. Arata la fel ca inainte, se misca la fel de usor, fara sa ia "mersul de gravida", cel usor leganat. Spune-i ca atunci cand ai vazut-o nu ti-ai fi imaginat nicio clipa ca poarta o sarcina. Va fi bucuroasa sa stie ca nu s-a schimbat mult de cand e gravida.

Citeste si despre