5 carti despre sarcina preferate de mamici

| | Actualizat: 2013-06-26 16:43:31

Cartile despre sarcina raman principala sursa de informare a viitoarelor mamici atunci cand asteapta un copil. Cu toate sfaturile primite de la alte mamici sau chiar de la medici, gravidutele tot sunt tentate sa verifice informatiile in carti de specialitate scrise de specialisti celebri si sa descopere noutati in domeniu. Iata cateva carti despre sarcina care sunt in topul preferintelor mamicilor!

1. Mama si copilul - Emil si Herta Capraru

"Mama si copilul" ramane una dintre cartile-vedeta din acest domeniu. Poarta semnatura a doi autori romani celebri, Emil si Herta Capraru. Este o carte care, de-a lungul timpului, a contribuit la buna crestere a multor prichindei si a scos din impas multe gravide atunci cand aveau nelamuriri. Reeditata si revizuita de 6 ori de la lansare, cartea este inca extrem de cautata de mamici si gravidute. Chiar daca are doar o mica sectiune legata de sarcina si nastere, celelalte capitole fiind dedicate ingrijirii si cresterii copilului de la nastere si pana in adolescenta, multe mamici o prefera in rafturile bibliotecii lor inca din perioada sarcinii. Librarie.net, 49.60 lei (editia a VI-a -2011)

2. Sarcina si nasterea - Ghidul femeii insarcinate - Anne Deans

"Sarcina si nasterea" este o alta carte celebra care a fost reeditata si revizuita de mai multe ori de-a lungul timpului. Este cartea de capatai a oricarei gravidute care vrea sa afle mai multe despre cum decurge o sarcina si cum o influenteaza fizic si emotional. Este o sursa de incredere pentru orice viitoare mamica, deoarece este scrisa de o echipa de experti si specialisti in sanatate si cercetatori, sub indrumarea atenta a unui obstetrician practician. Libris.ro, 89.1 lei (editie 2011)

3. Sarcina si bebelusul. Ghidul viitoarei mamici

Daca vrei sa arunci o privire peste o carte moderna, cu informatii actuale legate de sarcina si bebelusi, atunci lucrarea "Sarcina si bebelusul" este alegerea cea mai potrivita. Cartea constituie un ghid practic si modern pentru gravidutele neexperimentate. Le ajuta sa-si dea seama la ce sa se astepte de la perioada sarcinii, cum sa se mentina in forma si care sunt cele mai bune metode de a se ingriji dupa nastere. Informatiile si sfaturile legate de sarcina fac obiectul primei jumatati a cartii. A doua parte este dedicata ingrijirii si cresterii bebelusului dupa nastere. Elefant.ro, 10.49 lei (Myebook.ro)

4. Ghidul viitoarei mame. De la testul de sarcina pana la nastere - Marie Claire

De la momentul lansarii, in 2008, si pana in prezent, ghidul viitoarelor mame din colectia Marie Claire s-a aflat pe buzele tuturor mamicilor atunci cand au fost nevoite sa recomande gravidutelor aflate la prima sarcina o carte buna legata de aceasta perioada. Ginecologi, nutritionisti si psihologi si-au unit eforturile in incercarea de a oferi gravidutelor cele mai relevante informatii legate de sarcina, de la realizarea primului test pana la momentul in care isi tin prima oara bebelusul in brate. Cartea se dovedeste a fi un ajutor de nadejde si pentru viitorii tatici, deoarece exista o sectiune dedicata acestora, "La ce se gandeste viitorul tatic?". Aceasta este menita sa lamureasca toate dilemele si sa indeparteze temerile cu care partenerul tau s-ar putea confrunta inainte de a deveni tatic. Carturesti.ro, 2008, 31.50 lei

5. Cel mai simpatic ghid de sarcina - Vicky Iovine

"Cel mai simpatic ghid de sarcina" este si una dintre cele mai recente carti pentru viitoarele mamici. A aparut in 2012 si a intrat rapid in topul preferintelor viitoarelor mamici, datorita stilului relaxat si plin de umor cu care este scrisa. Spre deosebire de alte carti scrise de-a lungul timpului despre sarcina, ghidul lui Iovine are un iz aparte, fiind scris intr-o maniera personala si umoristica. Autoarea, Vicky Iovine, a simtit faptul ca gravidutele moderne sunt convinse ca cele mai bune sfaturi si detalii despre sarcina vin tot de la cele care au trecut prin experienta nasterii. Cum ea a nascut nu mai putin de 4 copii in doar 6 ani, s-a hotarat sa impartaseasca povestea ei, sa ofere viitoarelor gravidute informatii dincolo de aspectul medical al acestei perioade si sa expuna experienta graviditatii asa cum a simtit-o ea. Librariasophia.ro, 32 lei

Citeste si despre