Supa de lapte

| | Actualizat: 2014-08-22 15:52:30

Supa de lapte este o reteta traditionala romaneasca preparata in zona Banatului. Se prepara extrem de simplu si din cateva ingrediente la indemana oricui si reprezinta o alternativa grozava la ciorbele si supele de legume pe care le prepari in mod obisnuit celor dragi!

Timp de preparare

20 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 l lapte

1 l apa

2 linguri faina

lapte batut sau branza de vaci

sare

cartofi fierti in coaja

Mod de preparare

Pune laptele cu apa la fiert intr-o oala suficient de mare. Dizolva faina in putina apa si adaug-o in supa de pe foc, amestecand continuu. Dupa ce a fiert bine, toarna lapte acru si lasa supa sa mai fiarba cateva minute. Asezoneaza cu sare.

Poti inlocui laptele acru cu branza de vaci, pe care o pui in supa cu lingurita, asemenea galustelor. Supa se serveste cu bucati de cartofi fierti in coaja si, optional, cu patrunjel proaspat, tocat foarte marunt.

Citeste si despre