Tarta de post

| | Actualizat: 2013-05-01 22:19:21

Daca ai pofta de un desert delicios, care sa fie insa de post, poti prepara rapid o tarta cu caspusni si mere. Se pregateste usor si este foarte savuroasa.

Timp de preparare

  60 min

Dificultate

  medie

Ingrediente

Pentru blat

75 g margarina

50 g zahar pudra

125 g faina

2 linguri apa

1 esenta de vanilie

Pentru umplutura

300 g capsuni

2 mere

1 lingura miere de albine

Mod de preparare

Taie margarina bucati mici si amestec-o cu zaharul pudra, pana cand obtii o compozitie groasa. Adauga peste ele faina, esenta de vanilie si framanta bine aluatul pe care il obtii.

Adauga apa si formeaza o bila, pe care sa o pui apoi la frigider 20 de minute. Intre timp, curata merele de coaja si de seminte si taie-le felii subtiri, la fel si capsunile.

Intinde aluatul si asaza-l intr-o forma de tarte tapetata cu hartie de copt, pune un mijlocul lui merele si capsunile si inveleste-le cu inca un strat de aluat. Pune-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 20 de minute.

Serveste tartele calde, unse cu miere de albine.

Citeste si despre