Prajitura de post cu banane

| | Actualizat: 2012-11-20 01:32:05

Daca va plac bananele, cu siguranta veti indragi si aceasta prajiturica de post.

Foto: myrecipes.com

Timp de preparare

90 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 cana ulei

3 banane

1 cana zahar

1 pahar nuca macinata

1 plic praf de copt

1 cana faina

zahar pudra

Mod de preparare

Cu un blender, paseaza bananele decojite, pana obtii o pasta cremoasa.

Adauga uleiul, zaharul, nuca si faina cernuta amestecata cu praful de copt.

Mixeaza bine toate ingredientele, pana obtii o compozitie omogena.

Toarna aluatul intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt si lasa la cuptor circa 50 de minute, la foc mediu.

Serveste prajitura racita, pudrata cu zahar sau cu glazura de lamaie.

Trucuri

Poti adauga in aluat si cateva stafide, pentru o aroma exotica.

Verifica daca aluatul este copt, cu ajutorul unui bat de frigaruie sau cu o scobitoare.

Pentru a obtine o prajitura tip negresa, poti pune in compozitie si 2 linguri de cacao.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre