Prajitura cu nuca si banane, de post

| | Actualizat: 2014-12-05 11:17:10

Prajitura cu nuca si banane de post este un desert delicios si consistent, care poate fi servit la orice masa festiva, mai ales in intampinarea sarbatorilor religioase importante.

Foto: ecuisine.ro

Timp de preparare

1 ora si 20 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru aluat

250 g zahar brun

1 cana apa

2 cani faina

1 lingurita scortisoara

6 linguri margarina

125 g nuci pisate

4 linguri gem

1 praf de copt

1 lingurita de bicarbonat stins

esenta rom

sare

Pentru glazura

250 g zahar brun

100 g margarina

3 linguri sirop

50 g nuci tocate prajite

4 banane coapte, taiate felii

Mod de preparare

Incepi cu pregatirea glazurii, punand margarina si zaharul la fiert si amestecand bine.

Toarna siropul intr-o tava de tort rotunda, presara nucile si aseaza bananele pe toata suprafata tavii.

Pentru blat, amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea.

Separat, bate margarina cu zaharul pana obtii o crema, adauga vanilia, gemul si apa alternativ, amestecand energic.

Pune totul laolalta si aseaza aluatul rezultat in tava, peste banane. Lasa prajitura la copt aproximativ o ora, las-o sa se racoreasca si intoarce-o invers pe un platou.

Mod de servire

Ca desert sau gustare, in felii triunghiulare.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 459 kcal

Carbohidrati: 60 g

Grasimi: 23 g

Proteine: 3 g

Citeste si despre