Ciorba de loboda, de post

| | Actualizat: 2012-03-12 17:56:52

In curand pietele se vor umple cu verdeturi, asa ca e bine sa profiti de varietatea de oferte si sa iti detoxifici organismul. Iti oferim reteta pentru ciorba de loboda, o mancare sanatoasa si rapida, ideala pentru perioada de post.

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

4-5 legaturi de loboda

2 cartofi (sau orez)

6 fire ceapa verde

6 fire usturoi

sare, ulei

1 l bors

leustean

Mod de preparare

Cartofii spalati si curatati ii tai in cuburi mici, apoi ii pui la fiert in apa calda. Cam dupa un sfert de ora, cand acestia au inceput a se inmuia, adauga peste supa: ceapa tocata marunt, usturoiul tocat si loboda taiata in fasii.

Continua fierberea inca vreo 20 min, apoi potriveste de sare si acreste ciorba cu bors fiert separat.

La final pune si o lingura de ulei si leustean tocat, apoi ia oala de pe foc.

Trucuri

Daca nu tii post, poti drege ciorba direct in farfurie cu smantana grasa.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre