Cornulete de Craciun

| | Actualizat: 2013-11-21 16:58:23

Intampina Sarbatorile de iarna cu niste deserturi speciale si delicioase. Iti propunem o reteta de cornulete pentru Craciun savuroasa si care nici nu necesita foarte mult timp de pregatire.

Timp de preparare

60 min  

Dificultate

usor

Ingrediente

250 ml de smantana

250 g nuca macinata

1 pachet de margarina

1 bucatica mica de drojdie

350-450 g faina

Mod de preparare

Amesteca smantana cu margarina, drojdia si faina pana cand obtii un aluat omogen si elastic. Lasa-l la dospit cel putin 30 de minute, apoi intinde-l pe un blat de lucru presarat cu faina si taie-l in forma de semiluna.

Umple cornulete cu nuca macinata, apoi da-le la cuptor pentru 15 minute, la foc potrivit. Serveste cornuletele la temperatura camerei, presarate cu zahar pudra.

De asemenea, in locul nucilor, poti folosi si gem.

Citeste si despre