Tiramisu cu piure de castane

| | Actualizat: 2012-08-21 16:06:24

Tiramisu cu piure de castane este o reteta inspirata dupa clasicul desert italian tiramisu.

Foto: averyfoodlydiary.wordpress.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

500 g piscoturi

700 g Mascarpone

500 g piure de castane

150 g zahar

5 galbenusuri ou

3 albusuri de ou

1 esenta vanilie

4 linguri amaretto

250 ml espresso

1 lingura cacao

Mod de preparare

Lasa cafeaua la racit, apoi pune-o intr-un vas adanc si adauga romul si amaretto. Mixeaza galbenusurile cu zahar, adauga piureul de castane si freaca bine. Adauga apoi branza Mascarpone si omogenizeaza ca sa obtii o crema fina. Adauga vanilia. Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le in crema mascarpone.

Pregateste tava de tiramisu; aseaza intai un strat de piscoturi, apoi un strat de crema peste piscoturi, cam de 1 cm grosime si continua asa pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

Da prajitura la frigider minim 4-5 ore. Inainte de a o servi, pudreaza prajitura cu putina cacao, folosind o sita fina de ceai.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre