Prajitura cu crema de lapte

| | Actualizat: 2013-04-06 13:06:10

Prajitura cu crema de lapte este cunoscuta de gospodine si sub denumirea de prajitura kinder-pinguin.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

Blat

5 oua

100 g zahar

30 ml lapte

140 ml ulei

50 g gris

40 g cacao

70 g faina

2 linguri de miere

1 lingurita de praf de copt

1 plic zahar vanilat

Crema

400 ml smantana dulce pentru frisca

2 linguri zahar

2 linguri lapte condensat

1 plic gelatina

esenta de vanilie

Glazura

60 g ciocolata amaruie

35 g unt

1 lingura ulei

1 lingurita apa

Mod de preparare

Pregateste un aluat de negresa din toate ingredientele mentionate, apoi imparte compozitia in 2 parti. Pune-le la copt pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt, circa 15 minute fiecare.

Intre timp, pune la inmuiat gelatina in 2 linguri cu apa rece.

Bate smantana, adauga zaharul si mai bate putin. Gelatina o topesti la microunde, o amesteci cu laptele condensat, apoi torni peste frisca batuta si omogenizezi.

Pentru glazura, topesti ciocolata la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul.

Pune crema peste o foaie de prajitura, niveleaza, aseaza a doua foaie, apoi toarna usor glazura.

Da prajitura la rece, circa 2 ore.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre