Prajitura cu cafea si mascarpone

| | Actualizat: 2012-06-29 15:44:58

Prajitura cu cafea si mascarpone este un desert mai neconventional, dar extrem de gustos si rafinat.

Foto: 20somethingcupcakes.com

Timp de preparare

40 min + 4 ore (frigider)

Dificultate

greu

Ingrediente

Blat

8 oua

o cana de zahar

o cana de faina

1/2 pachet de unt

1 pliculet praf de copt

Crema

200 g ciocolata alba

250 ml frisca lichida

250 g mascarpone

5 g gelatina

Glazura

50 ml frisca lichida

100 g ciocolata amaruie

50 g unt

+ 15 piscoturi si o cana de cafea tare

Mod de preparare

Pentru blat, mixeaza untul cu zaharul, adauga galbenurile si incorporeaza-le pe rand. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste compozitia cu oua. Bate albusurile spuma, separat, si adauga-le si pe ele in aluat. Se coc doua foi de prajitura din aceasta compozitie.

Pentru crema, tine gelatina in cateva linguri de apa rece. Topeste ciocolata alba in 100 ml de frisca lichida si da-o de pe foc inainte sa inceapa sa fiarba. Adauga gelatina dupa ce s-a racit si lasa crema la frigider cateva ore. Se scoate si se incorporeaza cu mixerul branza de mascarpone si restul de frisca lichida.

Se insiropeaza blaturile, se adauga 1/2 din crema peste primul rand, se pun piscoturile inmuiate in cafea, apoi restul de crema si cel de-al doilea blat.

Topeste ciocolata amaruie cu untul si frisca si adaug-o deasupra prajiturii.

Citeste si despre