Pere marinate in spuma de brandy

| | Actualizat: 2014-07-30 17:28:13

Perele marinate in spuma de brandy reprezinta un desert care pe cat de extravagant suna, pe atat este de simplu de facut. Profita de perele de vara pentru a le transforma intr-un desert cu adevarat impresionant si savuros!

Timp de preparare

40 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

2 pere

1.5 linguri suc de lamaie

1 pastaie de vanilie

65 ml vin alb dulce

50 g zahar

2 oua mari

75 ml lapte

2-3 linguri brandy

Mod de preparare

Spala si taie perele in jumatati sau sferturi, pe lung, apoi indeparteaza-le cotoarele. Stropeste-le imediat cu sucul de lamaie, pentru a nu-si schimba culoarea. Pune-le intr-o oala, amesteca-le cu semintele din pastaia de vanilie si jumatate din cantitatea de zahar.

Toarna vinul peste ele, apoi pune-le la fiert, la foc mic, timp de 20 de minute. Stinge focul si lasa fructele sa se raceasca. Separa ouale si amesteca galbenusurile cu laptele si restul de zahar. Amesteca-le continuu la bain-marie, pana se ingroasa si se transforma intr-un fel de spuma.

Cu putin timp inainte de stinge focul la baia de aburi, toarna brandy-ul. Asaza perele pe un platou si toarna spuma formata peste ele.

Citeste si despre