Panna cotta cu cafea si lichior

| | Actualizat: 2012-08-21 14:00:46

Panna cotta este un alt desert inspirat de bucataria italiana. Panna cotta cu cafea este doar una dintre numeroasele variante pe care le cunoaste acest preparat.

Foto: dessert.net.au

Timp de preparare

30 minute + 4 ore (la frigider)  

Dificulate

Usor

Ingrediente

1/2 plic gelatina

400 ml frisca lichida

100 ml cafea tare (espresso)

1 lingura lichior cafea (Kahlua)

50 g zahar

100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi topeste ciocolata impreuna cu frisca, zaharul, cafeaua si lichiorul, la bain-marie.

Scurge gelatina de apa, apoi dizolv-o in compozitia de frisca, amestecand continuu. Ia oala cu compozitia de pe foc, strecoar-o printr-o sita, apoi toarn-o in cupe umezite cu apa rece.

Pune panna cotta la frigider, minim 3 ore. Serveste panna cotta simpla, cu frisca sau cu ciocolata rasa deasupra.

Tipul bucatariei

Italiana

Citeste si despre