Vinete in sos chinezesc

| | Actualizat: 2014-09-17 14:23:09

Vinetele in sos chinezesc reprezinta o reteta asiatica delicioasa. Renunta sa o mai comanzi de la restaurante cu profil si prepar-o simplu si rapid acasa, pentru a te bucura de gustul nemaipomenit al acestui preparat picant si savuros impreuna cu intreaga familie!

Timp de preparare

20 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g vinete

4-5 catei de usturoi

1 ardei iute rosu

20 ml sos de soia

30 ml vin alb demisec

80 ml supa de pasare

1 lingurita amidon din porumb

ulei pentru prajit  

Mod de preparare

Curata vinetele si taie-le felii subtiri, apoi prajeste-le i baie de ulei. Scoate-le intr-o strecuratoare, pentru a elimina excesul de ulei.

Pune o tigaie nonaderenta la incins, adauga vinetele, usturoiul si ardeiul iute tocat marunt. Lasa-le cateva minute sa se caleasca, apoi adauga sosul de soia, vinul alb si supa si mai lasa totul pe foc inca 3 minute.

Dizolva amidonul in putina apa calda si adauga-l in tigaia cu vinete. Amesteca putin pana preparatul se ingrasa.

Vinetele in sos chinezesc se servesc pe un pat de orez fiert.

Citeste si despre