Chiar daca gasim pe piata tot felul de sortimente de taitei, atunci cand vrem o supa ca la mama acasa, e mai bine sa ne pregatim noi insine taiteii. Nu este greu, iar daca citesti cu atentie reteta noastra, in 20 de minute ai terminat treaba.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 oua
200 g faina alba
1 praf de sare
Mod de preparare
Pune faina intr-un bol incapator, iar in mijloc formeaza o gropita. Sparge ouale si pune-le in acea adancitura. Adauga si un praf de sare.
Framanta compozitia pana obtii un aluat tare si bine omogenizat.
Lasa aluatul la odihnit, circa 10 minute, apoi intinde-l sub forma de foaie subtire.
Formeaza un sul din aceasta foaie, apoi taie-l fasii, cu latimea de 4-5 mm.
Separa fasiile de taiteii, ajutandu-te de putina faina, apoi lasa-i la uscat pe o hartie curata. De obicei, taiteii se lasa la uscat de seara pana a doua zi dimineata.