Salau in crusta de bere

| | Actualizat: 2012-08-21 13:36:59

Salaul in crusta de bere se poate pregati pentru o cina usoara, alaturi de cei dragi. Aceasta reteta ofera o alternativa gustoasa a modului clasic in care se gateste pestele.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

250 g de faina

250 ml bere

500 g salau

1 ou

sare, piper

ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pregateste mai intai aluatul, amestecand faina cu oul, sarea si piperul. Adauga berea si amesteca pana obtii un aluat de consistenta celui de clatite, fara cocoloase.

Intre timp, taie pestele felii, scoate-i oasele, apoi sareaza si infaineaza bine bucatile de peste. Da pestele prin aluatul de bere, sa fie bine acoperite de aluat si prajeste-le in uleiul bine incins.

Dupa ce s-a rumenit aluatul pe o parte, intoarce salaul pe cealalta parte. Scoate pestele la scurs pe servete de hartie.  

Trucuri

Serveste salaul stropit cu zeama de lamaie.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre