Piure de conopida cu branza si cimbru

| | Actualizat: 2013-10-16 17:51:22

Conopida este o sursa bogata de vitamina C si poate fi gatita in numeroase feluri. Iti propunem o reteta savuroasa de piure de conopida cu branza si cimbru, care se pregateste foarte usor si este ideala pentru pranz.

Timp de preparare

35 min

Dificultate

usor

Ingrediente

1 conopida mare

120 ml de lapte

30 g branza Cheddar

1 cartof mediu

1 varf de cutit de nucsoara

30 g unt

cimbru

Mod de preparare

Pune cartoful la fiert cu putina sare, pentru aproximativ 8 minute. Adauga si conopida rupta buchetele si lasa legumele sa mai fiarba inca 10 minute, pana cand se inmoaie.

Separat, incalzeste laptele impreuna cu untul si branza Cheddar. Dupa ce au fiert, mixeaza cartofii si conopida cu ajutorul unui robot de bucatarie si toarna peste amestecul de lapte, pana cand compozitia capata consistenta unui piure.

Transfera amestecul intr-un bol si presara deasupra cimbru si nucsoara.

Citeste si despre