Orez cu fructe de mare, raci si carne de pui

| | Actualizat: 2014-05-15 16:15:27

Orezul cu fructe de mare, raci si carne de pui este un amestec special, foarte hranitor, care va aduce in bucataria ta minunatele arome meditaraneene. Se pregateste usor si este o mancare ideala pentru invitatii pretentiosi.

Timp de preparare

 60 min

Dificultate

 usor

Ingrediente

250 g orez

2 linguri de ulei de masline

2 catei de usturoi

1 legatura de ceapa verde

50 g mazare

250 g pui

200 g creveti

150 g calamari

200 g raci

1 ou

2 linguri sos de soia

sare si piper

Mod de preparare

Mai intai pune la fiert orezul, pentru aproximativ 10 minute. Piseaza usturoiul si taie ceapa verde rondele. Intr-o tigaie mai mare, rumeneste putin puiul, calamarii si crevetii, apoi adauga ceapa si usturoiul.

Mai lasa amestecul pe foc inca un minut, apoi adauga peste ele si oul si amesteca bine compozitia.

Intre timp pune racii la fiert, circa 25 de minute, soteaza-i putin, apoi pune-i in amestecul de pui cu fructe de mare. Amesteca orezul cu sosul de soia, asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust si serveste-l alaturi de fructele de mare si raci. 

Citeste si despre