Gasca cu masline

| | Actualizat: 2014-10-09 17:45:37

Gasca cu masline este o reteta inedita, care te ajuta sa diversifici meniul saptamanal al familiei tale. Se considera gresit ca gasca este un tip de carne "pretentios". In realitate, modul de gatire a carnii de gasca nu difera prea mult fata de modul cum se prepara rata sau puiul.

Timp de preparare

50 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

1 piept de gasca

300 g masline

100 ml ulei de floarea soarelui

100 ml vin alb

1 ceapa mai mare

1 foaie de dafin

150 g bulion

50 g pasta de ardei (poti utiliza si o lingura de boia)

sare

piper

1 lingurita faina

coaja rasa de la 1/2 lamaie

1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

Prajeste bine pieptul taiat fasii intr-o tigaie cu ulei incins. Scoate carnea si, in uleiul in care s-a prajit, adauga ceapa taiata rondele, faina, pasta de ardei (boiaua) si bulionul. Amesteca pret de cateva secunde, apoi toarna 150 ml de apa peste sos.

Pune, din nou, carnea in tigaie si las-o sa fiarba impreuna cu sosul, pana se inmoaie. Cu 10 minute inainte de final, adauga maslinele, vinul si coaja de lamaie. La sfarsit, garniseste tocanita de gasca si masline cu patrunjel proaspat tocat.

Citeste si despre