Crostini cu ficat de pui

| | Actualizat: 2014-08-07 17:32:15

Crostini cu ficat de pui este una dintre cele mai populare tartine care se mananca in Italia, in special in regiunea Toscana. Este un aperitiv delicios, care poate fi preparat rapid.

Timp de preparare

30 min.  

Dificultate

mica  

Ingrediente

400 g ficat de pui

8 linguri de ulei de masline

1 catel de usturoi

4 fileuri de ansoa

2 linguri vin alb sec

150 ml supa de pui

2-3 frunze de salvie

2 baghete

sare si piper

Mod de preparare

Caleste in 4 linguri de ulei de masline ceapa taiata cubulete, usturoiul maruntit si fileurile de ansoa. Adauga ficateii de pui si lasa-i sa se inabuse cateva minute pana cand ficateii incep sa lase lichid.

Adauga doua linguri de vin si lasa totul pe foc acoperit cu un capac pana cand scade bine, iar ficateii incep un pic sa se prajeasca. Adauga supa de pui si salvia tocata. Abia cand zeama a scazut la jumatate inseamna ca si ficateii sunt bine patrunsi si ii poti da la o parte de pe foc. Mixeaza-i intr-un blender, apoi adauga sare si piper si da pateul la frigider.

Taie baghetele felii, aseaza-le intr-o tava si stropeste-le cu restul uleiului de masline. Apoi coace-le in cuptor pana cand devin aurii. Cand s-au racit, intinde pateul pe feliile de paine si serveste-l ca aperitiv.

Citeste si despre