Saramura de peste la gratar

| | Actualizat: 2013-08-06 17:34:21

Saramura de peste la gratar este o mancare ideala atat pentru pranz, cat si pentru cina. Nu contine multe calorii si este si foarte sanatoasa. In plus se prepara foarte usor si rapid.

 

Timp de preparare

40 min  

Dificultate

usor  

Ingrediente

2 kg de peste

3 ardei grasi

4 rosii

1 catel de usturoi

1 legatura de patrunjel

90 ml ulei

150 ml otet

3 linguri de bulion

Mod de preparare

Curata bine pestele apoi pune-l pe gratarul incins, uns in prealabil cu ceapa.

Spala si curata bine legumele apoi taie-le marunt si pune-le la calit intr-o cratita mai mare cu ulei incins. Dupa ce se inmoaie, stinge-le cu 1 litru de apa si otet. Lasa-le sa fiarba putin, apoi adauga si usturoiul, patrunjelul si bulionul.

Compozitia trebuie sa fiarba inca 30 de minute. Pune pestele pe un platou mare si toarna saramura peste el, apoi acopera-l pentru 10 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Citeste si despre