Cheeseburger la gratar

| | Actualizat: 2013-08-07 00:00:00

Cheeseburgerul la gratar este un preparat de vara pe placul intregii familii, dar mai ales al copiilor, care adora sandvisurile de tip fast-food. In loc sa ii cumperi congelati, semipreparati sau de la fast-food-ul de peste drum, incearca sa ii prepari in casa, pe gratar! Pe langa faptul ca vor fi 100% sanatosi, cheeseburgerii vor fi chiar mai gustosi decat cei gata facuti!

Timp de preparare

30 min.  

Dificultate

  usor  

Ingrediente

    500 g carne tocata de vita
    80 g branza cheddar (sau orice alt tip de branza)
    2 linguri pesmet
    1 ou batut
    2 lingurite de patrunjel proaspat tocat
    chifle si legume pentru asamblat cheeseburgerul

    sos Worcestershire

      Mod de preparare

        Pune carnea tocata intr-un vas si adauga peste ea branza, pesmetul, oul, patrunjelul si sosul Worcestershire. Asezoneaza carnea cu sare si piper si amesteca bine toate ingredientele.

      Formeaza burgerii, asaza-i pe un platou si baga-i la rece cu o zi inainte de a-i pune pe gratar.

      Incinge bine gratarul si pune cheeseburgerii. Lasa-i cam 6-7 minute pe fiecare parte.

      Taie chiflele in jumatati, pe orizontala, si incalzeste-le pe gratar, apoi incepe sa asamblezi preparatul. Pune cheeseburgerul intre jumatatile de chifle si adauga, dupa preferinta: felii de rosii, de castraveti, salata verde, cartofi prajiti sau copti etc.

      Citeste si despre