Ciorba de salata verde

| | Actualizat: 2012-05-07 15:47:40

Este sezonul verdeturilor, asa ca de ce sa nu profiti din plin de beneficiile acestor ingrediente? Poti pregati o ciorba de salata verde, fara ca bugetul sa-ti fie afectat.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

2-3 salate verzi

1 l bors

1 ceasca orez

4 fire ceapa verde

3 fire usturoi verde

100 g costita afumata

3 oua

sare

leustean

2 linguri ulei

Mod de preparare

Pune la fiert o oala cu un litru de apa si las-o sa dea in clocot. Adauga orezul spalat in apa rece, ceapa si usturoiul tocate marunt. Pune si salata verde taiata fasii subtiri, de 1-2 cm, apoi lasa ciorba la fiert, la foc mic, circa 20 de minute. Dupa trecerea acestui timp, adauga borsul fiert si limpezit de spuma si leusteanul tocat marunt.

Separat, prepara o omleta din cele trei oua batute cu o lingura de apa si un praf de sare. Taie omleta fasii si pune-le peste ciorba de salata.

Taie costita afumata in fasii subtiri sau cubulete si pune-o la prajit, intr-o tigaie fara grasime. Adauga costita rumenita peste ciorba, odata cu grasimea scursa.

Pune peste ciorba 2 linguri de ulei si mai las-o sa dea intr-un clocot.

Trucuri

Serveste ciorba de salata cu paine proaspata, smantana si ardei iute.

Citeste si despre