Must de mere

| | Actualizat: 2012-08-23 10:38:11

Mustul de mere este un preparat aromat, care se pastreaza peste iarna, intr-o camara aerisita si racoroasa.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

8 kg mere

2 kg zahar

2 l apa

scortisoara

Mod de preparare

Spala merele in apa rece, apoi taie-le felii groase. Pune totul la fiert in 2 l de apa, dupa ce ai acoperit mai intai feliile de mar cu zahar.

Dupa ce merele s-au inmuiat, se trage vasul de pe foc si se lasa continutul la racit. Trebuie sa treci merele printr-o sita, apoi le pui din nou in apa in care au fiert.

Adauga si 1-2 lingurite de scortisoara. Mustul obtinut se lasa sa clocoteasca 10 minute, apoi se toarna cald in sticle sterilizate.

Leaga sticlele cu celofan si pasteurizeaza-le.

Pastreaza mustul la camara, pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre