5 retete delicioase de bauturi calde

| | Actualizat: 2014-03-17 18:00:28

Bauturile calde isi fac, incet, loc in meniul nostru, odata cu scaderea temperaturilor de afara si instalarea toamnei mofturoase. Iar daca ceaiul fierbinte si cafeaua sunt doua dintre cele mai populare bauturi care ne incalzesc... sufletele, intr-o zi de toamna sau iarna, noi iti sugeram si alte alternative si retete delicioase, cu care sa te rasfeti in anotimpul rece!

1. Ciocolata calda alba cu cocos si rom

250 ml lapte integral

250 ml lapte de cocos neindulcit

250 ml smantana

150 g ciocolata alba, rupta bucatele

1 lingura de rom

Incalzeste laptele, laptele de cocos si smantana, la foc mic. Cand incep sa fiarba, adauga bucatile de ciocolata alba si amesteca bine, pana cand se topeste ciocolata si lichidul incepe sa se ingroase un pic. Opreste focul si toarna romul.

2. Cacao cu lapte si bezele

200 ml lapte

1 lingurita de cacao (cu varf)

1/2 lingurita de zahar sau un strop de miere

3 linguri de lapte praf

3 bezele

Amesteca pudra de cacao cu putin lapte, apoi toarna si restul laptelui si pune amestecul pe foc, la fiert. Toarna zaharul sau mierea. Atentie la cantitati, intrucat si laptele praf si bezelele sunt dulci. Coace bezelele in cuptor, pe hartie de copt, timp de 30 de secunde, la o temperatura crescuta, pana cand se rumenesc usor. Lasa cacaua cu lapte sa se raceasca un pic si apoi adauga laptele praf. Amesteca bine pana cand bautura se ingroasa putin. Toarna amestecul intr-o cana si pune deasupra bezelele coapte.

3. Vin fiert cu scortisoara si portocale

200 ml vin rosu

1 baton de scortisoara (sau pudra)

putina coaja rasa de portocala

1 lingura de zahar

2-3 cuisoare

Amesteca ingredientele intr-o oala, apoi pune-o pe foc, pana cand vinul se incalzeste bine, dar nu fierbe, intrucat isi pierde din aroma. Strecoara vinul printr-o sita si consuma-l cald.

4. Ceai verde cu whisky

150 ml ceai verde, fierbinte (deja infuzat)

1 lingura miere

1 felie de lamaie

50 ml whiskey

Amesteca ceaiul fierbinte cu whiskey-ul, pune mierea, amesteca bine, apoi arunca in cana o felie proaspata de lamaie.

5. Cacao cu lapte mexicana

1 lingura de pudra de cacao

2 lingurite zahar brun

1/8 lingurita nucsoara

1/4 lingurita scortisoara

1 lingura de apa fierbinte

250 ml lapte

1/2 lingurita de extract de vanilie

1/8 lingurita migdale macinate

Amesteca, intr-o cana mare, pudra de cacao cu zaharul brun, scortisoara si nucsoara. Adauga lingura de apa peste aceste ingrediente si amesteca-le pana se inmoaie si devin o pasta. Incalzeste laptele intr-un ibric, la foc mic, pana cand incepe sa fiarba, apoi adauga-l in cana, peste celelalte ingrediente. Amesteca bine totul si toarna deasupra vanilia si praful de migdale, cu putin timp inainte de a consuma aceasta bautura calda.

Citeste si despre