Placinta de vinete

| | Actualizat: 2012-04-24 16:08:29

Placinta de vinete este extrem de satioasa si poate fi consumata atat ca fel principal, cat si ca aperitiv, pe un platou de finger-food.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 vinete mici

1 ceapa mare

3 catei de usturoi

100 g parmezan

50 g pesmet

50 g unt

50 ml ulei

1 lingura faina

sare

piper

Mod de preparare

Coace vinetele pe o tabla, apoi curata-le de coaja si lasa-le la scurs.

Intre timp, toaca ceapa marunt, apoi caleste-o in uleiul incins.

Cand incepe sa se aureasca, adauga vinetele scurse si tocate. Lasa acest amestec la foc mic timp de 10 minute, apoi da-l deoparte, la racit.

Peste amestecul de vinete si ceapa adauga ouale, parmezanul, usturoiul pisat, sare, piper si jumatate din cantitatea de pesmet.

Intr-o tava tapetata cu faina toarna aceasta compozitie, niveleaza-o bine si presara deasupra ei restul de pesmet.

Din loc in loc pune bucatele de unt.

Lasa placinta la copt, la foc mic, circa 30 de minute.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre