Creveti in crusta crocanta

| | Actualizat: 2014-05-20 16:17:36

Crevetii in crusta crocanta pot fi atat un aperitiv delicios, cat si un fel principal foarte satios. Se gatesc foarte simplu si sunt o reteta ideala pentru cei care prefera fructele de mare in general.

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

mica  

Ingrediente

10 creveti mari

5 linguri faina alba

1 lingura faina de grau integral

2 linguri seminte de dovleac

1/2 pahar de apa minerala

1 lingurita rasa busuioc uscat

sare si piper

1/2 litru ulei de floarea-soarelui  

Mod de preparare

Spala crevetii si curata-i. Zdrobeste cu o rasnita semintele de dovleac si pune-le intr-o farfurie. Apoi, amesteca cele doua tipuri de faina cu apa minerala pana cand obtii o crema subtire.

Condimenteaza acest amestec cu un varf de cutit de sare, un strop de piper si busuiocul uscat. Tavaleste crevetii prin aceasta compozitie, apoi prin semintele maruntite si prajeste-i in ulei inchins.

Poti sa ii servesti calzi, cu un sos picant sau cu o salata de andive si portocala.

Citeste si despre