8 moduri de a purta o esarfa

| | Actualizat: 2013-03-27 11:50:38

Esarfa este una dintre cele mai populare si la moda accesorii cu care ne completam tinutele si incercam sa le scoatem din monotonie. Sunt accesorii extrem de versatile, deoarece se preteaza la foarte multe transformari. Exista o multime de moduri de purtare a unei esarfe, in functie de anotimp si stilul vestimentar caracteristic al fiecarei persoane!

1. Funda

O modalitate simpatica si eleganta de a purta esarfa la gat este sub forma de funda. In momentul in care o prinzi in fundita, in fata, esarfa devine un accesoriu-colier extrem de interesant si la moda.

2. Clasic

Stilul clasic este cel mai simplu si popular mod de purtare a esarfei. Tot ce trebuie sa faci este sa treci esarfa pe dupa gat, astfel incat capetele sa atarne de-o parte si de alta. Alege una dintre partile din fata si trece-o peste umarul opus.

3. Nodul european

Este una dintre cele mai folosite moduri de a purta o esarfa. Prinderea intr-un nod parizian este o alegere ideala pentru sezonul rece, deoarece legatura tine de cald in jurul gatului. Aspectul nu este unul nici elegant, nici sport, ci mai degraba casual, dar stilat.

4. Stilul Boho-chic

Stilul Boho-chic de prindere a esarfei este extrem de la moda si este o varianta buna pentru modelele lungi si dreptunghiulare. Se descrie prin infasurarea lejera a esarfei in jurul gatului, fara prindere. Ambele parti ale esarfei atarna in fata, iar baza gatului este lasata lejera, in stil boem.

5. Varianta cowboy

Atunci cand ai o esarfa patrata la indemana, nu ezita sa adopti varianta cowboy de prindere a ei, in colturi. Impatureste esarfa astfel incat sa formezi un triunghi si prinde-o la spate, intr-un nod.

6. Prinderea infasurata (metoda fular)

In zilele reci de toamna sau de-a dreptul geroase de iarna, urmaresti in primul rand ca esarfa sa iti tina de cald si sa-ti ofere confortul de care ai nevoie la nivelul gatului. Prinderea ei ca un fular, infasurata in jurul gatului, de mai multe ori, si mascand subtil marginile sub ea reprezinta un mod dragut si calduros de a o purta.

7. Purtarea simpla a esarfei

Nu trebuie sa adopti un stil foarte complicat de prindere pentru a da un efect sofisticat si elegant esarfei. Daca ai in dotare o esarfa de calitate, din casmir sau matase naturala, este suficient doar sa o porti pe dupa gat, lasand capetele sa atarne, fara a o prinde in niciun fel.

8. Prinderea de geanta

Conform ultimelor tendinte, esarfa nu se mai poarta la gat, ci la... geanta. Asadar, daca vrei sa fii in pas cu ultimele noutati in moda, prinde-ti o esarfa de manerul unei genti, intr-un singur nod, si las-o sa atarne lejer pe langa ea. Obligatoriu, esarfa trebuie asortata culorii si stilului gentii.

9. Pe post de bentita

Transforma esarfa in bentita, turban sau batic, adica intr-un accesoriu pentru par! Este un stil foarte la moda de a o purta si de a te accesoriza.

Citeste si despre